Antena 3 CNN Actualitate Vremea s-a schimbat radical. La munte a nins viscolit, la mare a bătut vântul puternic, iar ploile în rafele au pus stăpânire pe celelalte zone

Vremea s-a schimbat radical. La munte a nins viscolit, la mare a bătut vântul puternic, iar ploile în rafele au pus stăpânire pe celelalte zone

Vremea s-a schimbat radical. La munte a nins viscolit, la mare a bătut vântul puternic, iar ploile în rafele au pus stăpânire pe celelalte zone
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Mai 2016   •   10:04

Vremea s-a schimbat radical în doar 24 de ore. În a treia zi de Paşte în 21 de judeţe a intrat în vigoare codul galben de ploi, ninsori şi vânt puternic.

La munte a nins viscolit, la mare a bătut vântul puternic, iar ploile în rafele au pus stăpânire pe celelalte zone şi pe Capitală.

Iar veştile rele nu se opresc aici. Va fi frig şi va ploua în continuare.

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în toată ţara, dar pe arii mai restrânse în vest şi nord. În Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali cantităţile de apă cumulate vor depăşi local 15-20 l/mp. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări în est şi în sud-est, cu viteze de 55-65 km/h, dar şi în zona montană, unde rafalele vor depăşi 70 km/h.

Temperaturile maxime, în general cu mult mai scăzute decât cele obişnuite ale datei, se vor încadra între 11 şi 22 de grade, valorile mai ridicate fiind în nord-vestul teritoriului.

×
Subiecte în articol: vremea cod galben ploi vant
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close