Antena 3 CNN Actualitate Zi de haos în București și pe șoselele din țară! Transportatorii au rămas peste noapte în parcările din jurul Capitalei și amenință să blocheze orașul

Zi de haos în București și pe șoselele din țară! Transportatorii au rămas peste noapte în parcările din jurul Capitalei și amenință să blocheze orașul

Transportatorii și fermierii care au creat ieri haos pe centura Capitalei și pe șoselele din mai multe județe continuă astăzi protestul și amenință să blocheze Bucureștiul.

de Delia Bulgaru    |    11 Ian 2024   •   07:56

Următorul pas este organizarea unui protest masiv în fața Guvernului.

Camioanele și tractoarele s-au oprit peste noapte pe centură, pentru că nu au autorizație să intre în Capitală.

Sute de șoferi și-au petrecut noaptea în parcările din jurul Bucureștiului.

În această dimineață, la ora 10.00, o delegație formată din transportatori din toate zonele țării va merge la Guvern pentru negocieri, în încercarea de a convinge Executivul să ia măsuri de reducere a poverii fiscale și a prețului la carburanți și asigurări.

Citește și: Șoferii de TIR și fermierii au încercuit Capitala și au provocat haos pe centură | "E de ajuns să blocăm vămile!"

"RCA-ul, taxele, impozitele, accizele la motorină. Nu se mai poate", spune unul dintre participanții la protest.

"Valoarea unui camion de aici din parcare este de 5.000 de euro. Valoarea RCA-ului e de 180 de milioane. Adică, îl cumpăr încă o dată de la asigurător", explică altul.

Unii protestatari susțin că acțiunea lor este cu bătaie lungă și nu vizează doar condiții mai bune pentru ei.

"E vorba de viitorul copiilor noștri, că poate noi ne-am trăit viața. Nu mai contează vârsta. Ne uităm în viitor, ca să nu părăsim țara asta", spun ei.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close