Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Lupte electorale inedite, la alegerile locale din România | Tată şi fiu, dar şi soţi în divorţ, în competiţie pentru funcţia de primar

Lupte electorale inedite, la alegerile locale din România | Tată şi fiu, dar şi soţi în divorţ, în competiţie pentru funcţia de primar

Două comune din judeţul Mehedinţi se confruntă anul acesta cu o situaţie aparte la alegerile locale. În Poroina Mare, candidaţii pentru funcția de primar sunt tată şi fiu. Într-o altă localitate, doi soţi, aflaţi în proces de divorţ, se confruntă şi ei pentru postul de edil.

de Ioana Mircea    |    12 Apr 2024   •   10:36

Locuitorii din comuna Poroina Mare, din judeţul Mehedinţi au de ales anul acesta între actualul primar și tatăl său. Decizia celor doi a împărţit comunitatea în două.

"Tatăl meu a fost primar șase mandate consecutiv, mă surprinde şi pe mine decizia lui de a candida. Când am candidat acum patru ani la primul mandat a fost de partea mea, m-a susţinut. Acum, nu ştiu din ce cauză doreşte să revină iar pe funcţia de primar", a declarat Valentin Laurențiu Anuța, actualul primar al Poroina Mare.

Recomandare din top articole

Tatăl acestuia susține că vrea să se întoarcă la Primărie după patru ani de pauză. "Am lăsat pe fiul meu în locul meu la primărie pentru a duce mai departe toate proiectele pe care eu le-am lăsat acolo. După 4 ani vreau să mă reîntorc şi m-am reîntors în Partidul Naţional Liberal", a spus Dan Anuța.

Părerile localnicilor sunt împărțite, unii spun că primarul actual a preluat proiectele lăsate de tatăl său și nu s-a implicat, alții spun că tatăl ar trebui să își susțină fiul.

O situaţie şi mai complicată este în comuna Gogoșu, unde doi soţi aflaţi în proces de divorţ vor să ocupe funcţia de edil.

"Deci până la urmă în democraţie fiecare face ce vrea. Că nu se înţeleg, că se înţeleg, că s-au despărţit, banu-i ochiul Dracului. De ce s-or fi despărţit şi aia, tot aşa tot din cauza bogăţiei şi astea", a spus un localnic.

"Şi-a pus ambiţia că vrea să demonstreze că e o femeie valoroasă, deşi nu e"

Soția suține că vrea să candideze la primărie pentru că nu este lăsată să intre în incinta acesteia. "Într-adevăr este o decizie atipică, sunt într-un proces de divorţ cu soţul, încă nu s-a terminat dosarul de divorţ.

Ce m-a determinat să candidez, faptul că mi se interzice dreptul de a intra în Primăria Gogoşu, sunt cetăţean al comunei, plătesc taxe şi impozite locale atât eu, persoană fizică cât şi ca persoană juridică", a spus Codruța Rogoveanu.

Pe de altă parte soțul său susține că de fapt aceasta ar vrea să facă asta din ambiție. "Cred că este o ambiţie având în vedere că suntem despărţiţi de aproape un an jumătate. Şi-a pus ambiţia că vrea să demonstreze că e o femeie valoroasă, deşi nu e. Încearcă pe toate părţile să ma denigreze, să arunce cu tot felul de prostii în mine", a spus Jean Rogoveanu.

Şi comuna Godeanu aduce electoratului o situație aparte: actuala primăriță, Sabina Gheorgheci, aflată la primul mandat, se retrage din viața publică, pentru a-i face loc soțului său, fost edil al localității.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close