Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Fostul purtător de cuvânt al PNL pierde mandatul de senator

Fostul purtător de cuvânt al PNL pierde mandatul de senator

Fostul purtător de cuvânt al PNL pierde mandatul de senator
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Dec 2016   •   19:55

Deputatul PNL Cristina Pocora, fost purtător de cuvânt al partidului, a pierdut alegerile pentru al treilea mandat de parlamentar. Pocora, care a candidat pe primul loc pe lista PNL Ialomiţa pentru un mandat de senator, a pierdut la redistribuire în faţa candidatului PMP, care a avut de cinci ori mai puţine voturi, potrivit News.ro.

La alegerile de duminică, PNL a obţinut pentru Senat peste 15.000 de voturi, însă numărul nu a fost suficient pentru ca Pocora să obţină mandatul înainte de redistribuire.

La redistribuire, mandatul de senator a revenit candidatului de pe primul loc al listei PMP, votată de peste 3.000 de alegători. PNL a obţinut în judeţul Ialomiţa un mandat de deputat, care a fost atribuit preşedintelui filialei judeţene, Tinel Gheorghe, membru în Biroul Permanent Naţional al partidului.

Potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), PSD a câştigat alegerile în judeţul Ialomiţa, obţinând peste 59% din voturi atât pentru Camera Deputaţilor, cât şi pentru Senat, în timp ce PNL a obţinut sub 20% din voturi.

×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close