Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Punctul de întâlnire: Patru scenarii explozive în legătură cu votul de duminică

Punctul de întâlnire: Patru scenarii explozive în legătură cu votul de duminică

Punctul de întâlnire: Patru scenarii explozive în legătură cu votul de duminică
04 Dec 2016   •   19:13

Radu Tudor a prezentat, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, patru scenarii explozive în legătură cu votul duminica viitoare.

1. Suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Este un scenariu lansat de președintele PNL, Alina Gorghiu, care a declarat că PSD ia în calcul suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, după alegerile parlamentare. Totodată, Alina Gorghiu a subliniat că, în cazul în care PSD va câștiga alegerile, va apărea un front puternic anti-justiție, dar și o reorientare politică a României spre est.

”Poziționarea pe toate cele trei teme s-a făcut deja. Domnul Dragnea a afirmat că nu este de acord să mergem pe calea ca justiția să-și facă treaba, că domnul Iohannis este obligat dacă PSD-ul are un anumit rezultat în alegeri și poate forma majoritatea, să pună prim ministru pe cine dorește domnia sa, dacă nu îl va suspenda. Despre orientarea către Rusia, eu aș fi mai reținut. Declarațiile belicoase din timpul campaniei se schimbă după alegeri. (...) Cred că ar trebui să mai ieșim din declarațiile astea belicoase, a spus Cezar Preda, la Antena 3.

2. Arestarea șefei AEP pentru fraudarea alegerilor.

Mai mulți lideri PSD au spus că se tem de fraudarea alegerilor, după arestarea șefei AEP, Ana Maria Pătru, într-un dosar în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

În acest context, Liviu Dragnea a declarat recent că are suspiciuni cu privire la schimbările de la MAI din ultime perioadă, precum şi ancheta DNA de la AEP. „Sunt două instituţii cheie în organizarea alegerilor din România: MAI şi AEP. Ministerul de Interne a suferit transformări majore, cum-necum, de la începutul anului Dacian Cioloş a avut ţintă ca de acolo să plece Petre Tobă. (...) Acum MAI este condus de apropiatul lui Dacian Cioloş. Tulburări majore în MAI şi în serviciul secret al ministerului. (...) AEP a rămas fără conducător. AEP este cea care după alegeri centralizează voturile şi repartizează mandate, pe baza unui soft la care noi deocamdată nu avem acces, a spus Dragnea.

Senatorul Șerban Nicolae a comentat informația la Antena 3, arătând că temerile PSD vin cu atât mai mult în contextul în care ”scenariul” s-ar fi repetat la alegerile trecute, când Petre Tobă a plecat de la conducerea Ministerului de Interne, cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare. 

3. Suspendarea primarului general al Capitalei Gabriela Firea prin referendum

Liderii USR au anunțat că au în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general, Gabriela Firea, după împlinirea unui an de mandat. 

Întrebat de Radu Tudor dacă PNL împărtășește această intenție a USR, Cezar Preda a răspuns că, pentru a suspenda pe cineva, trebuie să arăți că acel cineva a încălcat legea.

”Să spună ce a făcut! Cum nu ne convine cineva, îl suspendăm!”, a spus Cezar Preda.

4. Cioloș nu va mai fi premierul lui Iohannis

Potrivit unor surse, premierul Dacian Cioloș nu ar mai fi în grațiile președintelui Iohannis și, prin urmare, nu va mai fi desemnat premier după alegeri, chiar dacă PNL va câștiga alegerile.

Liberalul Cezar Preda a subliniat că este dreptul lui Klaus Iohannis de a nu-l desemna pe Dacian Cioloș, însă asta nu schimbă cu nimic intențiile PNL-ului de a-l propune pe Cioloș în fruntea Guvernului.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close