Antena 3 CNN Bacalaureat 2016 BACALAUREAT 2016. Încep înscrierile pentru prima sesiune de bacalaureat

BACALAUREAT 2016. Încep înscrierile pentru prima sesiune de bacalaureat

BACALAUREAT 2016. Încep înscrierile pentru prima sesiune de bacalaureat
30 Mai 2016   •   08:16

BACALAUREAT 2016. Înscrierile la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an au loc începând de luni până pe 3 iunie, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei. 

BACALAUREAT 2016. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, înscrierea candidaţilor se face, prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută. 

BACALAUREAT 2016. "Pentru candidaţii din seria curentă, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat, în conformitate cu evidenţele din licee. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor. Odată cu tabelele, profesorii diriginţi depun şi fişa-tip informatizată, tipărită şi semnată de fiecare candidat, în care acesta îşi asumă opţiunile pentru disciplinele de studiu prevăzute pentru probele la alegere la care doresc să susţină examenul de bacalaureat", afirmă MENCS. 

BACALAUREAT 2016. Candidaţii din anii precedenţi se pot înscrie, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat, la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o, pe baza actelor solicitate de către secretariate (certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, un act de identitate, foaia matricolă, adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor), scrie Agerpres.

BACALAUREAT 2016. "Absolvenţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate, se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate şi însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar", prevede metodologia în vigoare. 

BACALAUREAT 2016. De asemenea, elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MENCS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor. 

BACALAUREAT 2016. Candidaţii proveniţi din învăţământul particular autorizat să funcţioneze provizoriu se înscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat  judeţeană/a municipiului Bucureşti. 

BACALAUREAT 2016. Examenul de bacalaureat 2016 va debuta în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc în perioada 15 - 17 iunie. Între 21 şi 24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie şi 1 iulie, de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. 

BACALAUREAT 2016. Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română (proba E)a) şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). 

BACALAUREAT 2016. Rezultatele vor fi afişate în data de 12 iulie (până în ora 16,00) şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16,00 - 20,00), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 - 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie. 

×
Subiecte în articol: examen examenul de bacalaureat
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close