Antena 3 CNN Be EU Ungaria rămâne fără zeci de miliarde din bugetul de la Bruxelles | Ursula von der Leyen: "Dăunează democrației"

Ungaria rămâne fără zeci de miliarde din bugetul de la Bruxelles | Ursula von der Leyen: "Dăunează democrației"

Executivul Uniunii Europene va recomanda suspendarea a zeci de miliarde de euro alocate Ungariei, din cauza problemelor pe care Budapesta le are cu corupția.

Ungaria rămâne fără zeci de miliarde din bugetul de la Bruxelles | Ursula von der Leyen: "Dăunează democrației"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2022   •   19:44

Agenția Reuters, care transmite această informație, citează doi oficiali europeni, la adăpostul anonimatului.

Ar fi prima măsură de acest fel împotriva premierului Viktor Orban.

În acest context, agenția menționată amintește că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, miercuri, că va îngheța finanțarea pentru membrii care "dăunează" democrației.

Ursula von der Leyen anunță ce urmează pentru Ungaria

"Trebuie să luptăm pentru democrațiile noastre. Aș dori să mă concentrez asupra corupției", a spus ea, fără a numi Ungaria în mod special.

Însă executivul european ar urma să recomande, duminică, suspendarea a până la 70% din fondurile de coeziune în valoare de 22,5 miliarde de euro alocate Ungariei din bugetul UE pentru 2021-27, potrivit oficialilor europeni.

Niciunul dintre ei nu a precizat suma exactă.

Forintul și obligațiunile ungare au scăzut, miercuri, în urma difuzării acestei informații, în timp ce legiuitorii europeni l-au blamat pe Orban pentru că ani de zile ar fi acționat pentru desființarea drepturilor migranților, ale homosexualilor și ale femeilor, precum și pentru distrugerea libertății presei, a autonomiei universitare și a independenței instanțelor.

Deputat european: "Ungaria nu este o democrație adevărată"

"Ungaria nu este deloc o democrație adevărată", a declarat Gwendoline Delbos-Corfield, o deputată franceză din partea Verzilor.

Premierul veteran al Ungariei, Viktor Orban, neagă aceste critici, dar se află sub presiune pentru a asigura fonduri pentru economia aflată în dificultate.

Budapesta a promis că va înființa o agenție anticorupție și a declarat în repetate rânduri că speră la un acord cu Bruxellesul.

Sursa: Mediafax

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close