Antena 3 CNN Be EU Vlad Nistor: "Extragerea cetăţenilor din Afganistan ar fi fost mult mai eficientă"

Vlad Nistor: "Extragerea cetăţenilor din Afganistan ar fi fost mult mai eficientă"

Europarlamentarul Vlad Nistor a vorbit în cadrul emisiunii Be EU despre dezbaterea cu privire la felul în care Uniunea Europeană încearcă să îşi construiască o "uniune a apărării".

Vlad Nistor: "Extragerea cetăţenilor din Afganistan ar fi fost mult mai eficientă"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2021   •   10:55

În comisia de apărare din care face parte, Securitate şi Apărare, Vlad Nistor a vorbit despre acest subiect, care este pe ordinea de zi.

"Da, e adevărat. E un subiect cu adevărat foarte important şi care s-a văzut foarte clar şi în contextul unei recente deplasări în Statele Unite, a unui grup de membri a acestei subcomisii, subiectul fiind tot timpul pe agenda discuţiilor, dar, momentul în care cu adevărat pentru europeni lucrurile au devenit foarte clare, au devenit dureros de clare, a fost momentul retragerii din Afganistan. 

Aş îndrăzni să spun inacapacitatea unei articulări coerente între statele europene, membre ale NATO, e adevărat, dar care dincolo de Alianţa Atlanticului de Nord, dacă ar fi avut şi un alt instrument la dispoziţie, cum ar fi acela militar şi strategic al apărării colective, extragerea de acolo a propriilor cetăţeni şi mai ales extragerea colaboratorilor vreme de 20 de ani, afganilor care de multe ori au salvat vieţi ale soldaţilor italieni, români, polonezi, etc., ca şi ale angajaţilor civili, ar fi fost cu siguranţă mult mai eficientă. Problema a devenit una foarte clară şi astăzi, această problemă este pe agendă", a spus Vlad Nistor, în cadrul emisiunii Be EU de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: be EU Vlad Nistor Afganistan
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close