Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime. Imagini spectaculoase cu bisericile Arbore şi Pătrăuţi

România la înălţime. Imagini spectaculoase cu bisericile Arbore şi Pătrăuţi

România la înălţime. Imagini spectaculoase cu bisericile Arbore şi Pătrăuţi
de S.T.    |    06 Oct 2014   •   19:01

 Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Biserica ARBORE

Biserica "Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul" din Arbore (cunoscută si ca Biserica Arbore, desi nu este singura biserică din localitate) este o biserică ortodoxă construită în anul 1502 în satul Arbore din comuna omonimă (judetul Suceava) de către hatmanul Luca Arbore. Ea se remarcă prin pictura murală exterioară. Biserica Arbore are hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (sărbătorit în fiecare an pe 29 august).

În anul 1993, Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, stiintă si Cultură (UNESCO) a inclus Biserica Arbore, împreună cu alte 6 biserici din nordul Moldovei (Humor, Moldovita, Pătrăuti, Probota, Suceava ("Sf. Ioan cel Nou") si Voronet), pe lista patrimoniului cultural mondial, în grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei.

Biserica PATRAUTI


Biserica "Înăltarea Sfintei Cruci" din Pătrăuti este o biserică ctitorită în anul 1487 de către domnitorul moldovean stefan cel Mare în satul Pătrăuti din comuna omonimă (judetul Suceava). Ea este considerată a fi cea mai veche biserică ctitorită de stefan cel Mare ce se mai păstrează astăzi în forma ei originară.

Ansamblul bisericii "Înăltarea Sfintei Cruci” din Pătrăuti a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2004.
În anul 1993, Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, stiintă si Cultură (UNESCO) a inclus Biserica "Înăltarea Sfintei Cruci" din Pătrăuti, pe lista patrimoniului cultural mondial, în grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime Suceava
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close