Antena 3 CNN Coronavirus Papa Francisc merge pe străzile pustii ale Romei, în timp ce italienii s-au baricadat în locuințe

Papa Francisc merge pe străzile pustii ale Romei, în timp ce italienii s-au baricadat în locuințe

Papa Francisc a sfidat recomandările guvernului italian și a mers pe jos pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga la St Marcello al Corso pentru sfârșitul pandemiei de coronavirus.

Papa Francisc merge pe străzile pustii ale Romei, în timp ce italienii s-au baricadat în locuințe
Sursa foto: Pixabay
16 Mar 2020   •   10:50

Papa Francisc a părăsit Vaticanul pentru a vizita două biserici din capitala italiană, rugându-se mai întâi în Bazilica Santa Maria Maggiore, după care s-a îndreptat spre St Marcello al Corso, care găzduiește un crucifix purtat într-o procesiune în anul 1522 la Roma, când orașul a fost lovit de ciumă, scrie Daily Mail.

Flancat de gărzile sale, papa, în vârstă de 83 de ani, care și-a revenit după o răceală, a mers pe străzi „ca și cum ar fi în pelerinaj”, a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.  

Gestul Papei Francisc a venit la câteva ore după ce s-a anunțat că ceremoniile din Săptămâna Sfântă a Vaticanului se vor desfășura în spatele ușilor închise, pentru a preveni o escaladare a numărului de infecții cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: coronavirus Papa Francisc
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close