Antena 3 CNN Coronavirus Studenţii care fac sport trec prin COVID-19 fără simptome pe termen lung, arată noi studii

Studenţii care fac sport trec prin COVID-19 fără simptome pe termen lung, arată noi studii

Studenţii care fac sport în mod regulat au avut simptome ale virusului SARS-COV-2 pe o perioadă mai scurtă de 3 săptămâni, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite.

Studenţii care fac sport trec prin COVID-19 fără simptome pe termen lung, arată noi studii
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    16 Noi 2021   •   12:33

Cercetătorii au avut sub observaţie peste 3.500 de sportivi din 44 de universităţi din Statele Unite, care practică peste 20 de tipuri diferite de sport şi care au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit unui studiu citat de Adevarul.ro.

Doar 1,2% dintre tineri au raportat simptome care au durat mai mult de trei săptămâni, iar doar 0,06% au avut simptome mai mult de trei luni, au scris autorii studiului într-un articol în British Journal of Sports Medicine.

„Pentru marea majoritate a sportivilor, acest studiu arată că o întoarcere la sport este posibilă fără simptome remanente ale infecţiei”, a spus coordonatorul studiului, dr. Jonathan Dresner de la Universitatea Washington din Seattle.

„Orice manifestare nouă de durere în piept sau simptom cardio-pulmonar trebuie luată în serios. Chiar dacă testele cardiace iniţiale după COVID-19 sunt negative, durerea în piept în timpul efortului trebuie evaluată”, a spus el.

 

 

×
Subiecte în articol: studenții sport COVID-19 simptome
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close