Antena 3 CNN Economic Auto Candidaţii la examenul auto, monitorizaţi de camere video şi prin sistemul GPS

Candidaţii la examenul auto, monitorizaţi de camere video şi prin sistemul GPS

Candidaţii la examenul auto, monitorizaţi de camere video şi prin sistemul GPS
23 Oct 2009   •   09:40

Se schimbă modul în care vor fi susţinute examenele pentru obţinerea carnetului de conducere. Candidaţii vor putea fi monitorizaţi de camere de luat vederi montate în maşinile de şcoală şi prin sistemul GPS. Măsura este justificată de numărul mare de accidente grave înregistrate în primele 10 luni ale anului. Numai în Bucureşti, peste 100 de persoane au murit, arată statisticile, majoritatea accidentelor fiind produse de şoferi cu vârste între 18 şi 35 de ani.

Direcţia de Permise Bucureşti a lansat un program pilot care se va derula pe parcursul a trei luni şi care are ca scop reducere numărului de fraude şi îmbunătăţirea modului de instruire a candidaţilor.

Măsurile de siguranţă încep încă de la intrarea în sală. Accesul se va face numai pe baza unui cod unic de bare. De asemenea, au fost montate camere de luat vederi la fiecare calculator din sălile de examen. Proba de foc este însă traseul.

Toate manevrele făcute în timpul examenului de permis sunt monitorizate cu ajutorul unui sistem GPS şi a unei camere de filmat. La fel şi conversaţia din maşină. Deocamdată, sistemul de monitorizare a fost montat pe patru maşini.

?În funcţie de evaluarea şi rezultatele pe care le vom avea în urma susţinerii proiectului se va lua o decizie cu privire la extinderea lui în continuare?, a declarat Alina Dragomir, director DRPCIV.

Programul implementat acum în România este deja operaţional în Ungaria şi Cehia, şi experimental în Bulgaria. De la începutul anului, peste un milion de candidaţi s-au înscris la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Şi numai 26 % dintre ei l-au şi obţinut.

Antena 3

×
Subiecte în articol: examen auto
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close