Antena 3 CNN Economic Auto Daily Income. Cum afectează scandalul Volkswagen piaţa auto din România

Daily Income. Cum afectează scandalul Volkswagen piaţa auto din România

Daily Income. Cum afectează scandalul Volkswagen piaţa auto din România
28 Sep 2015   •   12:10

Scandalul Volkswagen începe să-şi facă simţite efectele negative şi în Europa. Impactul bursier este unul uriaş, iar compania a pierdut zeci de miliarde de dolari. 

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat în ediţia de luni a emisiunii Daily Income, impactul pe care scandalul Volkswagen îl are inclusiv asupra României.

"Picarea atât de abruptă a acţiunilor la bursă, a acţiunilor Volkswagen, poate fi un indicator a ceea ce se întâmplă, dar acest lucru va fi clar în momentul în care oamenii vor amâna decizia de a cumpăra maşini Volkswagen. (...) Oamenii au avut încredere că aceste maşini, că aceste motoare diesel sunt la fel de puţin poluante ca şi motoarele pe benzină şi s-a dovedit că nu este aşa. Probabil că va fi un mare recul din punctul de vedere al maşinilor diesel", a precizat avocatul. 

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un sistem software care falsifică rezultatele testelor antipoluare. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close