Antena 3 CNN Economic Biz News Băncile renunţă cu greu la comisionul de risc. 77 de reclamaţii în ultimele două luni

Băncile renunţă cu greu la comisionul de risc. 77 de reclamaţii în ultimele două luni

Băncile renunţă cu greu la comisionul de risc. 77 de reclamaţii în ultimele două luni
10 Aug 2010   •   12:56

Una spune legea pe hârtie, alta se întâmplă la ghişeele bancare. Băncile ar fi trebuit să elimine cosmisionul de risc, dar au găsit o portiţă legislativă pentru a mai lua banii de la clienţi, încă 3 luni. Cei care refuză să-l achite, riscă să ajungă pe lista neagră a Biroului de Credite şi să plătească în plus şi penalizări.

Comisionul de risc cerut de banci poate să reprezinte chiar şi 20, 30% din rata lunară pe care o are de plătit un client. Ordonanţa prin care băncile sunt obligate să renunţe la acest comision a fost adoptată acum două luni, dar instituţiile financiare nu se grăbesc să pună în aplicare legea. Comisioanele de risc se transformă în comisioane de administrare.

După apariţia ordonanţei, mulţi clienţi ai băncilor nu au mai plătit comisionul de risc. Urmarea a fost cât se poate de neplăcută - s-au trezit cu restanţe şi ameninţaţi cu Biroul de Credit. Unii clienţi vor să dea banca în judecată, alţii se adresează protecţiei consumatorului.

În ultimele două luni au fost inregistrate peste 1.200 de reclamaţii către bănci. Dintre acestea, 77 se referă la perceperea comisionului de risc.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: banci
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close