x close

Fii alături de noi!

Cel mai mare declin pentru Volkswagen. Ce s-a întâmplat la bursă

de 05 Ian 2016   •   16:39
Cel mai mare declin pentru Volkswagen. Ce s-a întâmplat la bursă 8
Acțiunile grupului german Volkswagen au scăzut, marți, cu 5,5% la Bursa de la Frankfurt, cel mai semnificativ declin din ultimele două luni, după ce Departamentul american al Justiției și-a anunțat intenția de a cere despăgubiri companiei pentru instalarea ilegală a unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.
 
Daunele pe care ar urma să le plătească Volkswagen, alături de subsidiarele sale Audi și Porsche, s-ar putea ridica la miliarde de dolari, a declarat un oficial de la Departamentul american al Justiției. 
 
Analiștii estimează că amenzile ar putea depăși 90 miliarde de dolari sau 37.500 dolari per vehicul. Sunt vizate aproape 600.000 de vehicule. 
 
De asemenea, grupul german este investigat pentru că ar fi indus în eroare consumatorii și autoritățile de reglementare din SUA. 
 
”Volkswagen va continua să coopereze cu Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) privind tehnicile care vor permite automobilelor să îndeplinească integral cerințele autorităților de reglementare”, se arată în declarația grupului german. 
 
În septembrie, EPA a acuzat VW că a instalat softul care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale. 
 
Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 
 
Până acum, grupul auto a confirmat că numai în SUA a manipulat rezultatele privind poluarea cu oxid de azot, în condițiile în care testele din America de Nord sunt mai riguroase decât cele din Europa. 
 
poza

Actualitate

Victor Ponta dă cărţile pe faţă în cazul prieteniei cu Erdogan

Victor Ponta a explicat, sâmbătă seară la Q&A cu Alessandra Stoicescu, care este relaţia sa cu Recep Tayyip Erdogan. ''Am avut, şi am făcut eforturi în acest sens, să am o relaţie...

30 Iul 2016  •  23:53

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Jean-Claude Van Damme, ieşire nervoasă în timpul unui interviu. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva - VIDEO

Jean-Claude Van Damme a avut un exces de furie în timpul unui interviu acordat pentru un post televiziune australian, după o serie de întrebări ce l-au deranjat, inclusiv una despre fosta lui aventură cu...

30 Iul 2016  •  16:47

sati