x close

Fii alături de noi!

Afaceri pe tocuri. Care este profilul femeii de afaceri în România și ce domenii preferă

de A.M.P   •   08 Mar 2016   •   14:21
Afaceri pe tocuri. Care este profilul femeii de afaceri în România și ce domenii preferă 482
Foto: pixabay.com
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII Femeia care face afaceri are 44 de ani, studii superioare, iar business-ul pe care îl conduce este în comerţ, contabilitate, sănătate sau saloane cosmetice, reiese dintr-o analiză realizată de KeysFin, remisă Agerpres.

”Cele mai noi date de la Registrul Comerţului şi Ministerul de Finanţe arată că 217.400 de femei sunt implicate în prezent în afaceri, în calitate de acţionari majoritari la societăţi comerciale active pe piaţa românească. Cele mai multe femei fac afaceri în Bucureşti, unde sunt înregistrate 47.118 firme cu acţionari majoritari femei, urmate de cele din Cluj (11.842 firme), de doamnele din Timiş (9.797 firme), Constanţa (9.401 societăţi), Prahova (7.654 firme) şi Ilfov (6.984 societăţi). Comerţul cu amănuntul este domeniul cel mai atractiv pentru femei, dovadă înregistrarea a 24.130 de societăţi. Doamnele şi domnişoarele manageri mai conduc 9.281 de firme specializate în transport şi depozitare şi 8.854 de societăţi de consultanţă şi management', informează KeysFin.

Femeile domină comerțul cu amănuntul

Între domeniile atractive se mai află, potrivit comunicatului, comerţul cu amănuntul în magazinele nespecializate cu vânzare predominantă de produse nealimentare (7.571 firme), lucrări de construcţii rezidenţiale şi nerezidenţiale (6.458 societăţi), activităţi de contabilitate şi audit financiar (5.891 firme), baruri şi activităţi de servire a băuturilor (4.867 firme) şi restaurante (4.310 societăţi).

Alte peste 4.000 de femei conduc business-uri în domeniul magazinelor de îmbrăcăminte, 3.913 au afaceri cu coaforuri şi alte activităţi de înfrumuseţare, iar peste 3.300 conduc farmacii, mai arată analiza KeysFin.

'Datele statistice arată că cele mai multe femei implicate în afaceri din poziţia de acţionar majoritar sunt românce. Tot în ţara noastră fac business, printre altele, 116 italience, peste 200 de chinezoaice, 105 femei din Germania, 74 de femei din Republica Moldova, 34 de austriece, 42 de turcoaice, 23 de franţuzoaice, 19 unguroaice şi 26 de femei din SUA', mai spun experţii KeysFin.

Statistica mai arată, totodată, că majoritatea firmelor în care sunt implicate femei în calitate de acţionar majoritar au, în medie, trei salariaţi şi o cifră de afaceri de până în 500.000 lei.

Vârsta medie a femeilor care fac afaceri este de 44 de ani, în timp ce la bărbaţi este de 44,6 ani.

'Cele mai tinere femei care fac afaceri sunt implicate în organizarea de spectacole (medie de 40 ani), servicii şi activităţi ale gospodăriilor (41 de ani) în timp ce femeile cu vârsta medie cea mai ridicată (de peste 47 ani) activează în sănătate şi asistenţă socială şi tranzacţii imobiliare. Asta în timp ce bărbaţii maturi sunt implicaţi mai ales în industria extractivă şi cea prelucrătoare, iar cei mai tineri în IT&C', spun analiştii KeysFin.poza

Actualitate

Gigi Becali şi soţia, prinşi cu o ''jonglerie'' financiară de 2.000.000 de euro

Gigi Becali şi soţia acestuia au primit o lovitură grea din partea magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care au dat decizia într-un proces care a început în 2007. Judecătorii au anulat ac...

30 Iul 2016  •  23:29

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Jean-Claude Van Damme, ieşire nervoasă în timpul unui interviu. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva - VIDEO

Jean-Claude Van Damme a avut un exces de furie în timpul unui interviu acordat pentru un post televiziune australian, după o serie de întrebări ce l-au deranjat, inclusiv una despre fosta lui aventură cu...

30 Iul 2016  •  16:47

sati