Antena 3 CNN Economic Biz News Cel mai bogat om din lume vrea să cucerească Europa. Îşi extinde imperiul telecom, printr-o achiziţie în Olanda

Cel mai bogat om din lume vrea să cucerească Europa. Îşi extinde imperiul telecom, printr-o achiziţie în Olanda

Cel mai bogat om din lume vrea să cucerească Europa. Îşi extinde imperiul telecom, printr-o achiziţie în Olanda
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Mai 2012   •   12:29
Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, intenţionează să intre pe piaţa europeană a telecomunicaţiilor. Miliardarul mexican va prelua operatorul olandez KPN, după ce a epuizat în mare măsură posibilităţile de extindere în America Latină, relatează Reuters.

America Movil, gigantul de telecomunicaţii care domină piaţa sud-americană şi care se află sub conducerea lui Slim, se află la un pas de finalizarea preluării unei participaţii la KPN pentru 3,25 miliarde de dolari.

Grupul cu sediul în Mexic deţine deja 4,8% din acţiunile companiei olandeze şi vrea să-şi majoreze participaţia la 27,7%. Legislaţia olandeză prevede că un investitor cu cel puţin 30% din voturi în acţionariatul unei companii trebuie să oferteze pentru preluarea integrală.



Chiar dacă nu este majoritară, participaţia de 27,7% la o companie publică listată din Europa de Vest ar permite America Movil să influenţeze decisiv strategia operatorului şi să lucreze în strânsă coordonare cu acesta.

În cazul în care va duce la bun sfârşit oferta către KPN, America Movil ar putea obţine locuri în consiliul de administraţie al companiei olandeze.

Acţiunile companiei KPN au scăzut cu 35% în ultimul an şi au închis marţi la 7,59 euro. Grupul controlat de Carlos Slim a înaintat o ofertă cu un preţ de 8 euro pe unitate. Reprezentanţii companiei olandeze susţin că oferta lui Slim este prea mică.

Conform informaţiilor apărute în presă, Carlos Slim ar putea fi interesat şi de Telekom Austria în cadrul planurilor de extindere în Europa.

×
Subiecte în articol: Europa carlos slim actiuni
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close