Antena 3 CNN Economic Biz News Euro este sortit eşecului. Viitorul sumbru al monedei europene, prezis de directorul celei mai mari bănci daneze

Euro este sortit eşecului. Viitorul sumbru al monedei europene, prezis de directorul celei mai mari bănci daneze

Euro este sortit eşecului. Viitorul sumbru al monedei europene, prezis de directorul celei mai mari bănci daneze
Sursa foto: Foto: www.welt.de
18 Feb 2013   •   11:25
Director general al băncii daneze Saxo Bank este de părere că recenta apreciere a euro este iluzorie, iar moneda europeană este sortită eşecului, relatează Bloomberg.

Lars Seier Christensen spune că moneda europeană se va prăbuşi pentru că zona euro nu a susţinut proiectul unei monede comune cu o uniune fiscală.

"Toată construcţia este sortită pierzaniei. Acum suntem într-una dintre acele soluţii false, în care oamenii cred că problema este controlată sau combătută", a declarat Christensen.

În ultimele şase luni, euro s-a apreciat cu 8,2% faţă de dolar şi a ajuns la 1,3711 dolari la începutul lunii februarie, cel mai ridicat nivel începând cu 14 noiembrie.

Banca Centrală Europeană (BCE) estimează o contracţie economică de 0,3% pentru zona euro în acest an, iar preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat că aprecierea euro prezintă riscuri pentru creştere şi inflaţie.

Chiar dacă euro s-a apreciat, economiile Germaniei, Franţei şi Italiei s-au contractat peste aşteptări în trimestrul al patrulea.

Şeful Saxo Bank a precizat că nu este implicat în speculaţii financiare legate de cursul euro.

 

 

×
Subiecte în articol: moneda europeana euro
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close