Antena 3 CNN Economic Biz News Românii împrumutaţi se întorc împotriva băncilor. Oamenii cer aplicarea legii care reduce dobânzile

Românii împrumutaţi se întorc împotriva băncilor. Oamenii cer aplicarea legii care reduce dobânzile

Românii împrumutaţi se întorc împotriva băncilor. Oamenii cer aplicarea legii care reduce dobânzile
03 Sep 2010   •   16:12

Românii împrumutaţi la bănci se întorc împotriva acestora. Oamenii cer aplicarea legii care le reduce dobânzile, băncile se eschivează şi trag de timp. Avocaţii spun că într-un proces, datornicii au toate şansele să câştige şi să plătească rate mult mai mici.

În trecut, băncile le-au furat ochii românilor cu marje foarte mici, de maximum 2%. Şi ar trebui, de acum, să încaseze dobânzi de până la 3%, faţă de 10 sau 11% cât sunt în prezent. Se pare că tocmai asta vor să evite.

Finanţiştii au chemat oamenii la ghişeu în perioada 13 - 19 septembrie să semneze actele adiţionale, deşi legea spune că au două săptămâni la dispoziţie să le citească.

?Nu este obligatorie semnarea actelor adiţionale în forma pe care o vrea banca. Oamenii au dreptul la negociere. dacă nu se ajunge la un consens, contractele nu se pot modifica?, a declarat Gheorghe Piperea, avocat.

Concret, dobânda trebuie formată din indicele robor, euribor sau libor plus o marjă a băncii. În acest fel, datornicii vor şti când şi de ce le creşte sau scade rata.

Antena 3

×
Subiecte în articol: datornici
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close