Antena 3 CNN Economic Biz News "Statul nostru s-ar putea prăbuşi". Această ţară este în pragul COLAPSULUI

"Statul nostru s-ar putea prăbuşi". Această ţară este în pragul COLAPSULUI

"Statul nostru s-ar putea prăbuşi". Această ţară este în pragul COLAPSULUI
de O.P.    |    31 Ian 2013   •   08:11

Criza  "ar putea duce la prăbuşirea statului", a declarat ministrul apărării, generalul Abdel Fattah al-Sissi, după ce ultimele zile au fost marcate de violenţe sângeroase peste tot în Egipt, relatează France Presse.

'Continuarea conflictului între forţele politice şi divergenţele dintre ele cu privire la gestionarea ţării ar putea duce la un colaps al statului şi ameninţă generaţiile viitoare', a declarat ministrul, care a vorbit pentru prima oară după începerea joia trecută a noului val de violenţe.

'Provocările şi problemele politice, economice, sociale şi de securitate cu care se confruntă în prezent Egiptul constituie o ameninţare reală la adresa securităţii şi stabilităţii statului', a avertizat generalul Sissi, care este şi comandantul forţelor armate. În cazul în care forţele politice nu vor acţiona' în vederea rezolvării crizei, aceasta ar 'putea duce la grave repercusiuni', a avertizat ministrul, vorbind în faţa studenţilor unei academii militare, declaraţiile sale fiind postate pe pagina de Facebook a purtătorului de cuvânt al armatei.

El a subliniat că 'tentativele de a aduce atingere stabilităţii instituţiilor statului este un lucru periculos care năruie securitatea naţională şi viitorul ţării', dar a asigurat că 'armata va rămâne o forţă puternică, sudată şi piatra de temelie a statului'. 'Aceasta este armata tuturor egiptenilor de toate credinţele şi etniile', a mai spus el.

Circa 52 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor care au început joi seara în Egipt, în timp ce ţara marca a doua aniversare de la debutul revoltei împotriva fostului preşedinte Hosni Mubarak, pe fondul nemulţumirii faţă de actualul şef statului, proislamistul Mohamed Morsi.





×
Subiecte în articol: primavara araba
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close