Antena 3 CNN Economic Când va fi gata Autostrada Moldovei. Anunţul făcut de autorităţi

Când va fi gata Autostrada Moldovei. Anunţul făcut de autorităţi

Lucrările la Autostrada Moldovei sunt în grafic, spun autorităţile.

Când va fi gata Autostrada Moldovei. Anunţul făcut de autorităţi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Radu Tiliță    |    20 Apr 2024   •   15:46

Echipele de muncitori lucrează la pilonii care vor traversa drumul național E85, cunoscut şi ca "drumul morţii", și astfel la finalul anului 2024, avem o veste bună pentru cei din regiunea Moldovei, pentru cei care vin pe porțiunea formată dintre București, Ploiești, Buzău, Râmnicu Sărat, Focșani. 

Aşadar, până la finalul acestui an ar trebui să avem gata această porțiune de circulație, aproximativ 200 de kilometri, totul prin fonduri PNRR și mai apoi să se continue traseul în 2025 până la Iași, mai exact până la Pașcani. 

Este vorba de o economie de timp extraordinar de mare, dar și o reducere a numărului de accidente, ar trebui să fie, odată ce se va finaliza Autostrada Moldovei. 

În prezent se lucrează intens pe șantiere. Sunt macarale care forează, pregătesc gropile pentru stâlpii care vor susține pasajele supraterane.

Pe aceste șantiere se lucrează atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi, în trei schimburi, astfel încât tot calendarul de lucru să fie respectat și să nu existe întârzieri.

De la sfârşitul anului viitor, românii vor putea face de la Bucureşti la Iaşi aproximativ trei ore. 

Drumul de la București la Iași poate fi parcurs în prezent în aproximativ şase ore, însă autoritățile susțin că de anul viitor, de la finalul anului 2025, ar trebui să parcurgem toată această distanță în doar trei ore.

×
Subiecte în articol: autostrada moldovei
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close