Antena 3 CNN Economic La 16 ani a plecat din ţară să îşi încerce norocul, iar acum este trainer internaţional | BizSchool

La 16 ani a plecat din ţară să îşi încerce norocul, iar acum este trainer internaţional | BizSchool

Cătălin Lungu a fugit la 16 ani din ţară, cu 300 de mărci în buzunar, iar ulterior a devenit un nume de referinţă în industria hair styling-ului internaţional. Este exemplul viu că prin muncă şi consecvenţă orice vis devine realitate.

La 16 ani a plecat din ţară să îşi încerce norocul, iar acum este trainer internaţional | BizSchool
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Voinea    |    27 Aug 2022   •   10:00

În 1997, când a plecat în aventura vieții lui, alături de un coleg de clasă, nu avea niciun obiectiv. Își dorea doar să vadă cum este în străinătate.

Așa că a luat-o de la zero. A ales Londra, s-a angajat pe unde a găsit loc și s-a reînscris la școală, la un colegiu pentru meserii mai exact, iar când a venit momentul să își aleagă drumul a ales să înfrumusețeze părul.

Și de aici, timp de 13 ani, ambiția l-a purtat, treaptă după treaptă, de la făcut cafele și dat cu mătura prin saloane, până în punctul în care a devenit primul și singurul român senior trainer al uneia dintre cele mai prestigioase academii de heardressing din Londra. Apoi a umplut scene în toată lumea, alături de alte nume mondiale de referință din industrie.

După tot acest carusel a hotărât însă că este timpul să revină în țara natală, așa că a făcut pasul, luându-și cu el familia, o foarfecă, un pieptăn și un plan bine făcut. Nu apucase să facă mari economii în Marea Britanie, așa că școala pe care a deschis-o în România s-a bazat pe parteneriate.

Numele lui ajunsese însă deja la urechile stiliștilor faimoși de la noi, așa că nu i-a fost greu că găsească asociați dornici să lucreze cu el, iar după un deceniu în care a construit în România, acum vrea să construiască pentru România.

În septembrie va lansa un proiect unicat în Europa: un festival dedicat industriei înfrumusețării părului.

Despre proiectul lui de suflet, dar și despre întreaga poveste motivațională a lui Cătălin Lungu puteți afla din interviul realizat de Bianca Voinea la BizSchool.

×
Subiecte în articol: BizSchool Cătălin Lungu
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close