Antena 3 CNN Economic Categoria de angajați care câștigă până la 15.000 de lei pe lună. Salariul mediu brut pornește de la 10.600 de lei

Categoria de angajați care câștigă până la 15.000 de lei pe lună. Salariul mediu brut pornește de la 10.600 de lei

O categorie de angajați din România ajunge să câștige până la 15.000 de lei lunar, iar salariul mediu brut din domeniu pornește de la 10.600 de lei.

Categoria de angajați care câștigă până la 15.000 de lei pe lună. Salariul mediu brut pornește de la 10.600 de lei
Sursa foto: Getty Images/ georgeoprea9
de Georgiana Adam    |    19 Feb 2024   •   22:00

Cu toate că trecem printr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere economic, încă mai sunt domenii în care angajații câștigă foarte bine.

Sistemul bancar din România este unul dintre pilonii esențiali ai economiei țării, furnizând o gamă largă de servicii financiare și contribuind semnificativ la dezvoltarea economică.

Unul dintre aspectele cruciale în ceea ce privește acest sector este nivelul salariilor medii, care reflectă nu doar performanța economică a băncilor, ci și condițiile de trai ale angajaților din acest domeniu.

Salariile din sistemul bancar din România sunt influențate de mai mulți factori, inclusiv de performanța economică a băncilor, de concurența pentru talentele din industrie și de reglementările guvernamentale.

În general, se observă că salariile în acest sector sunt mai mari decât media națională datorită cererii ridicate de competențe specializate și experiență în domeniul financiar.

Conform datelor disponibile, salariile medii în sistemul bancar din România variază în funcție de poziție, nivelul de experiență și de dimensiunea instituției financiare. În general, pozițiile cu responsabilități mai mari și cu un grad mai mare de specializare atrag salarii mai ridicate.

De exemplu, ca head office, salariile pornesc de la 10.604 lei brut și pot ajunge până la 15.000 de lei, în funcție de angajator.

×
Subiecte în articol: salariu banci
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close