Antena 3 CNN Economic Companii Aproape 35.000 de locuri de muncă, disponibile în România. Lista cu cele mai căutate meserii

Aproape 35.000 de locuri de muncă, disponibile în România. Lista cu cele mai căutate meserii

Numărul locurilor de muncă vacante la nivel naţional a ajuns la 34.605, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Aproape 35.000 de locuri de muncă, disponibile în România. Lista cu cele mai căutate meserii
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    11 Ian 2023   •   18:32

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (2.549); muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.209); curier (1.965); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.754); manipulant mărfuri (1.407); agent de securitate (1.277); vânzător la domiciliul clientului pe baza de comandă (1.202); muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.103); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (832); ajutor bucătar (531). 

Din cele 34.605 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.784 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator; inginer în diferite domenii de activitate; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; analist; referent de specialitate financiar-contabilitate etc.), iar 5.476 sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; operator introducere, validare și prelucrare date; casier; agent de vânzări; agent servicii client etc).

Alte 8.231 de locuri de luncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuș mecanic; confecţioner asamblor articole din textile; sudor; manipulant mărfuri; agent de securitate etc.).

Restul de 20.280 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; vânzător la domiciliul clientului pe baza de comandă; muncitor necalificat în industria confecțiilor; muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii etc).

ANOFM precizează faptul că baza de date este dinamică, actualizându-se în timp real în funcție de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum și de numărul repartițiilor emise în vederea ocupării. 

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

×
Subiecte în articol: locuri de munca meserii ANOFM
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close