Antena 3 CNN Economic Companii Impozit pe profit minim de 0,5% pentru toate companiile din România: Propunerea directorului unui cunoscut lanţ de magazine

Impozit pe profit minim de 0,5% pentru toate companiile din România: Propunerea directorului unui cunoscut lanţ de magazine

Impozit pe profit minim de 0,5% pentru toate companiile din ţară, este propunerea CEO-ului unui lanţ de magazine de electronice. Acesta susţine că o astfel de măsură ar consolida un echilibru economic, reducând deficitul bugetar.

de Mia Lungu    |    24 Apr 2023   •   13:38

Dan Ostahie, CEO-ul unei companii de produse electronice, susține că stabilirea unui profit minim de 0.5% pentru toate companiile din România ar reduce considerabil deficitul bugetar.

"Din punctul meu de vedere, ar fi bine să existe un fel de impozit pe profit minimal, pentru toate companiile din România. Pentru microîntreprinderi există, 1% din cifra de afaceri.

Pentru toate celelalte companii, aș propune un minim de 0,5 care, bineînțeles, să fie dedus din acest 16%, dacă 16 este mai mare. Deci, 16% dar nu mai puțin de 0,5%.", a declarat acesta.

Citește și: Șeful ANAF anunță suplimentarea listei marilor contribuabili care vor fi controlați

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close