Antena 3 CNN Economic Data până la care românii mai pot beneficia de reducerea aplicată pentru plata anticipată a impozitelor

Data până la care românii mai pot beneficia de reducerea aplicată pentru plata anticipată a impozitelor

Românii care vor să profite de reducerea aplicată pentru plata anticipată a impozitelor trebuie să știe că nu mai au foarte mult timp la dispoziție.

Data până la care românii mai pot beneficia de reducerea aplicată pentru plata anticipată a impozitelor
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   12:00

Potrivit legii, pentru plata anticipată a impozitelor se aplică o reducere de 10%, însă doar dacă suma este achitată integral.

Astfel, românii care au de plătit impozit pe clădire, teren sau mașină încă mai pot beneficia de această reducere, dacă aleg să achite integral dările către stat. 

În acest caz, primesc această reducere cei care își plătesc integral impozitele până la sfârșitul lunii martie, anume până la data de 31.

"Pentru plata cu anticipație a impozitului/taxei datorat/e pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local", se menționează în Codul Fiscal.

Astfel, dacă impozitul este achitat în întregime până la data de 31 martie, se va acorda o bonificație de 10%.

Plata taxelor și impozitelor se poate realiza la ghișeele administrațiilor financiare sau la casieriile direcțiilor de impozite și taxe locale.

De asemenea dacă au această posibilitate, românii pot plăti prin intermediul stațiilor Selfpay, dar și online, prin platforma ghiseul.ro.

Impozitul se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.

×
Subiecte în articol: plata impozite reducere martie taxe
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close