Antena 3 CNN Economic Lovitură pentru românii care stau la bloc. Ce nu vor mai putea face proprietarii

Lovitură pentru românii care stau la bloc. Ce nu vor mai putea face proprietarii

Lovitură pentru românii care stau la bloc. Ce nu vor mai putea face proprietarii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    29 Oct 2016   •   14:10

Debranșările de la sistemele de încălzire centralizată (SACET), în scopul instalării de centrale termice de apartament sau de bloc, ar putea fi interzise complet, potrivit Profit.ro.

Totodată, Ministerul Dezvoltării s-ar putea transforma într-un soi de supraautoritate de control a serviciului de alimentare cu energie termică a populației, se arată într-un proiect de lege aflat aproape de vot în Camera Deputaților, cameră decizională.

Cea mai importantă modificare introdusă este cea care stipulează că "deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu și debranșarea totală a instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică".

Proiectul a fost inițiat în urmă cu opt ani, a fost adoptat de Senat în septembrie 2008 și trimis la deputați, iar ultimul aviz acordat în cadrul procedurii de la Cameră a fost cel al Comisiei Juridice, în ianuarie 2009.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close