Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei, anunț important despre facturile la gaze și curent! Cât vor plăti românii în perioada următoare

Ministrul Energiei, anunț important despre facturile la gaze și curent! Cât vor plăti românii în perioada următoare

Vești bune pentru români în ceea ce privește prețul la gaze și curent în perioada următoare.

de Laura Dinu    |    29 Iun 2023   •   18:05

Măsurile compensatorii pe energie nu dispar. Anunțul vine din partea Ministrului Energiei, Sebastian Burduja, care dă asigurări în acest sens.

Și compania Hidroelectrica anunță măsuri în beneficiul consumatorilor.

Reprezentanții companiei Hidroelectrica anunță că se lucrează astfel încât de acum înainte facturile vor fi emise la timp. Situația ar trebui să revină la normal în două luni. 

”Din punct de vedere al soluțiilor informatice ele sunt implementate și acum e o chestiune care ține de gradul de suportabilitate pentru că nu vrem să punem o presiune pe clienți”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

”Probabil că în două luni de zile lucrurile vor fi așezate în ordine și sigur că această perioadă de stabilitate, și vreau să subliniez acest lucru, stabilitate legislativă, ne-a permis să așezăm începând cu 1 ianuarie partea de implementări soft-uri pentru că anul trecut a fost un calvar să implementezi 17 modificări legislative”, a mai spus el.

Mai mult, din partea Guvernului, vin garanții că până anul viitor măsurile compensatorii se vor menține și românii vor fi ajutați sa își plătească facturile. 

”Prețurile la consumator noi le dorim cât mai stabile și ar fi imprudent în acest moment să încercăm să reducem artificial prețurile la factură pentru că este o piață într-o evoluție continuă.

Sunt toate șansele să avem cel puțin o prelungire până în primăvara anului viitor.

Comisia Europeană are toată deschiderea sa permită statelor membre prelungirea schemei de compensare-plafonare până anul viitor tocmai pentru că vorbim de o piață încă impredictibilă”, a explicat și Ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 

”S-a făcut referire că deja s-a redus prețul plafonat, 1,3 lei la 0,90, deci este un semnal foarte clar ca urmărim cu foarte mare atenție piața energiei și venim cu reacții foarte clare. Știm ca OUG 153 prin care s-a creat mecanismul centralizat de achiziție a energiei electrice este o măsură unică”, a spus și István-Loránt Antal, președinte al Comisiei pentru Energie din Senatul României.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței Income Magazine Corporate "Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare și relevanță", organizată de Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close