Antena 3 CNN Economic Rabla la tractoare şi maşini agricole. Suma de care ar putea beneficia fermierii prin acest program

Rabla la tractoare şi maşini agricole. Suma de care ar putea beneficia fermierii prin acest program

Având în vedere situația actuală a fermierilor care au ajuns în stradă pentru a-şi striga nemulțumirile, ministrul Mediului, Mircea Fechet, vine cu un proiect inovator menit să sprijine comunitatea fermierilor din România, cu accent deosebit pe abordarea provocărilor apărute în urma recentelor proteste din țară.

Rabla la tractoare şi maşini agricole. Suma de care ar putea beneficia fermierii prin acest program
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   10:05

Mircea Fechet a prezentat un nou program care vine să ajute fermierii din România, mai ales în contextul nemulțumirilor exprimate de protestatari în ultimele zile.

Este pentru prima dată în România când se implementează un astfel de proiect destinat fermierilor. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat importanța sprijinului acordat pentru achiziționarea de tractoare încă din anul precedent și a subliniat, totodată, necesitatea unei revizuiri anuale a programului Rabla.

Citeşte şi: Vouchere de vacanţă în 2024. Care sunt noile sume şi reguli de acordare

Scopul acestei adaptări periodice este de a asigura că programul răspunde la nevoile beneficiarilor și se aliniază la dinamica pieței. Se preconizează că noul program va deveni operațional în cursul acestui an.

"Ne propunem în baza unui ajutor de maxim 30.000 de euro, pe fiecare fermier, să finanţăm achiziţia de tractoare şi maşini agricole, pentru că astfel de investiţii nu au fost până acum finanţate şi din bugetul AFM", a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet. 

Conform declarațiilor Ministerului Mediului, noul program denumit "Rabla pentru tractoare și mașini agricole" va beneficia de un buget de 500 de milioane de lei. Acești bani vor putea fi utilizați în scopul achiziționării de mașini agricole.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close