Antena 3 CNN Economic Românii cu datorii la bănci trebuie să știe asta! Apare o nouă taxă

Românii cu datorii la bănci trebuie să știe asta! Apare o nouă taxă

Avertisment pentru românii cu datorii la bănci! Majorarea dobânzilor și impunerea unei noi taxe asupra băncilor le pot afecta grav situația financiară.

Românii cu datorii la bănci trebuie să știe asta! Apare o nouă taxă
Sursa foto: Pixabay Moldovan Cristian
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   02:00

Din cauza noii taxe impuse de stat, băncile vor avea un profit mai mic.

Taxa impusă de guvern va goli finanțele băncilor. CEO-ul BRD a declarat într-o conferență de presă că banca estimează că va plăti statului în 2024 între 100 și 120 milioane de lei.

Potrivit BRD, noua taxă pe bănci este o taxă adițională, complementară impozitului pe profit, aplicându-se la cifra de afaceri, scrie Bugetul.

BRD estimează că va plăti între 100 și 120 milioane de lei taxa pe bănci în 2024

"În această etapă am făcut o estimare. Noua taxă pe bănci este o taxă adițională, complementară impozitului pe profit. Această nouă taxă se aplică la cifra de afaceri.

Definiția cifrei de afaceri în Codul fiscal este în principiu suma veniturilor brute. Aceasta înseamnă că baza taxei este mai mare decât venitul net bancar. 

Estimarea noastră pentru această nouă taxă pentru BRD în 2024 se situează într-un interval cuprins între 100 și 120 milioane lei, depinzând de nivelul activității comerciale", a precizat oficialul băncii.
 

×
Subiecte în articol: banci taxa taxa datorii
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close