Antena 3 CNN Economic Românii care riscă un impozit majorat de la 16% la 50%. Documentul de pe masa Ministerului Finanțelor

Românii care riscă un impozit majorat de la 16% la 50%. Documentul de pe masa Ministerului Finanțelor

După taxe noi, Ministerul Finanţelor mai pregăteşte şi impozite crescute substanţial pentru o anumită categorie de români, mai precis de la 16% la 50%.

Românii care riscă un impozit majorat de la 16% la 50%. Documentul de pe masa Ministerului Finanțelor
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    03 Aug 2023   •   06:00

Românii la care inspectorii fiscali găsesc, în urma controalelor, venituri din surse neidentificabile, ar putea plăti un impozit majorat de la 16% la 50%, conform unui proiect de OG aflat acum în lucru la Ministerul Finanțelor.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă, care încă nu este asumat public de Guvern, trebuie să apară în transparență decizională, să fie adoptat și apoi oficializat pentru a se aplica. 

Acesta conține mai multe măsuri fiscale, printre care majorarea impozitului pentru veniturile din surse neidentificabile.

"Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 50% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. 

Citeşte şiMarcel Boloş anunţă debirocratizarea României: Posturile de conducere se reduc cu 30%. Dispare funcţia de şef de birou

Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului și al accesoriilor", scrie în documentul citat, în condițiile în care cota este acum de doar 16%, potrivit avocatnet.ro.

Pentru a se putea aplica, acest proiect de OG trebuie publicat în dezbatere publică, adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close