Antena 3 CNN Economic Salariile profesorilor, majorate la final de an. Sunt cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii!

Salariile profesorilor, majorate la final de an. Sunt cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii!

A fost aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care sunt mărite salariile personalului din învățământ. "Odată cu această mărire, creșterile salariale sunt, în medie, de 50%, cele mai mari din ultimele decenii, în mai puțin de un an", a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

Salariile profesorilor, majorate la final de an. Sunt cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii!
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2023   •   19:39

"Finalul de an vine cu vești bune: astăzi, în ședința de Guvern, a fost aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care sunt mărite salariile personalului din învățământ. Odată cu această mărire, creșterile salariale sunt, în medie, de 50%, cele mai mari din ultimele decenii, în mai puțin de un an!

Pentru cadrele didactice din preuniversitar, creșterea salarială brută medie totală în 2024 este de aproximativ 20%, din care vom avea o creștere brută medie de aproape 13% în luna ianuarie.

Citeşte şiSalarii mai mari pentru cinci categorii de români, din 2024. Guvernul taie de la alţii şi le dă lor

Mi-am dorit mult să reparăm inechitățile salariale în ceea ce privește funcțiile didactice de conducere din sistemul de învățământ preuniversitar.

Astfel, în 2024, pentru directori și directori adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creșterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%", a mai transmis Ligia Deca.

Finalul de an vine cu vești bune: astăzi, în ședința de Guvern, a fost aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență a...

Publicată de Ligia Deca pe Joi, 28 decembrie 2023

O altă categorie de angajați din România va începe anul cu bucurie şi salarii majorate. Guvernul a adoptat în favoarea lor o Ordonanță de Urgenţă.

Potrivit Guvernului, măsura majorării salariilor are ca scop reglarea a unei mari părți din inechitățile salariale pentru funcționarii din teritoriu ai Caselor de Pensii, Inspectorate Teritoriale de Muncă (ITM), Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care de la 1 ianuarie 2024 vor fi aduse la nivelul salarial ai celor din structurile centrale.

Astfel în cazul angajaților de la APIA Ordonanța de Urgență nr. 128/2023 adoptată la sfârşitul lunii decembrie 2023, include și egalarea salariilor din centrele locale și județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu cele încasate de funcționarii din cadrul APIA Central.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close