Antena 3 CNN Economic Servicii oferite de o firmă de contabilitate vs. angajat intern - care sunt diferențele?

Servicii oferite de o firmă de contabilitate vs. angajat intern - care sunt diferențele?

Servicii oferite de o firmă de contabilitate vs. angajat intern - care sunt diferențele?
05 Iul 2018   •   14:26

În momentul în care un business se extinde suficient de mult încât devine justificată existența unui departament de contabilitate, majoritatea antreprenorilor nu știu care e decizia corectă. Ar trebui să angajeze persoane care să se ocupe de serviciile contabile la nivel intern, sau ar trebui să externalizeze aceste servicii către o firmă de contabilitate?

O asemenea decizie poate fi destul de dificil de luat, întrucât există diferențe notabile între cele două opțiuni. În plus, trebuie avute în vedere numeroase aspecte, precum tipurile de servicii necesare sau dacă este indicat ca acestea să fie încredințate unor persoane din afara firmei.

Nimeni nu poate lua decizia în locul antreprenorului în cauză, însă pentru ca alegerea să fie cât mai bine informată, specialiștii de la Simconta - www.simconta.ro - ne-au prezentat câteva detalii, în fapt o serie de diferențe existente între un contabil intern și serviciile oferite de o firmă de contabilitate.

  • Costuri diferite

În cazul în care se alege varianta angajării unui contabil în interiorul firmei, vor trebui luate în considerare cheltuielile salariale, bonusurile și eventualele beneficii acordate acestei persoane. În plus, pentru o colaborare de lungă durată, trebuie avute în vedere și creșteri salariale periodice.

Pe de altă parte, contractarea serviciilor unei firme de contabilitate se realizează pe o perioadă îndelungată, de regulă la costuri care variază nesemnificativ. Ideea de bază este în acest caz faptul că pentru un singur tip de serviciu contabilul intern poate să fie mai ieftin, însă pentru toate tipurile de servicii pe care le poate oferi o firmă de contabilitate se poate plăti aceeași sumă, luând în calcul de asemenea beneficiile și bonusurile de care ar avea parte angajatul intern.

  • Complexitatea serviciilor

În situația în care este vorba doar de servicii la un nivel destul de simplu, contabilul intern poate fi cea mai indicată opțiune. Totuși, este vorba despre o singură persoană, care rareori este specializată pe suficiente tipuri de servicii pentru a îndeplini toate cerințele unei companii în continuă creștere.

La polul opus, o firmă de contabilitate pune la dispoziția clienților o echipă de contabili cu specializări și domenii de expertiză diverse, care își dovedesc de fiecare dată utilitatea în rezolvarea diverselor situații cu care se confruntă firma.

  • Costuri adiționale

Angajarea unui contabil presupune și crearea unui mediu de lucru potrivit pentru acesta. Costurile adiționale se referă la echipamente, programe și alte lucruri necesare pentru ca acea persoană să își poată desfășura activitatea. Colaborarea cu o firmă de contabilitate anulează toate aceste costuri, întrucât o asemenea societate care se respectă și care își respectă la rândul său clienții deține deja echipamentele și programele necesare pentru o desfășurare optimă a activității.

  • Scalabilitate

Indiferent de situație, scopul oricărui business este creșterea și dezvoltarea. Acest lucru presupune că dacă în momentul de față este angajat un contabil, peste câteva luni sau un an situațiile și problemele de care va trebui să se ocupe odată cu dezvoltarea companiei vor fi mai complexe. Volumul de muncă va crește considerabil, motiv pentru care este mai indicată - din nou - alegerea unei firme de contabilitate, cu experți specializați pe diverse segmente ale domeniului financiar-contabil, care vor putea să se adapteze ritmului de creștere al business-ului.

  • Încredere

La acest punct nu este vorba de o diferență, ci dimpotrivă. Indiferent dacă se alege un contabil intern sau dacă se apelează la o firmă de contabilitate, trebuie să fie vorba de persoane de încredere, cu referințe bune, cu experiență, despre care antreprenorul să își dea seama că va putea avea o colaborare frumoasă și de lungă durată.

Ținând cont de toate aspectele enumerate, Simconta poate să reprezinte soluția ideală pentru afacerea dumneavoastră. Cu experiență și o echipă de profesioniști, această firmă de contabilitate care își prezintă serviciile în cadrul website-ului www.simconta.ro se poate ocupa de tot ceea ce ține de aspecte financiare și contabile, consultanță fiscală și juridică, în așa fel încât aceste griji să fie înlăturate de la nivel intern.

Privirea obiectivă, din exterior, pe care poate să o ofere o asemenea firmă de contabilitate poate să ajute de asemenea la luarea unor decizii inspirate, care să contribuie la dezvoltarea business-ului. Pentru mai multe informații, persoanele interesate pot să contacteze reprezentanții Simconta folosind datele prezentate pe site-ul oficial www.simconta.ro.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close