Antena 3 CNN Economic Cele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică

Cele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică

Guvernul ar putea renunţa la declaraţia pe proprie răspundere pentru cei care au mai multe locuinţe, în ce priveşte preţul la energia electrică.

Cele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică
Sursa foto: Profimedia Images/CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2022   •   15:37

Astfel, ar putea fi păstrată declaraţia pe proprie răspundere doar pentru familiile cu trei copii, cele monoparentale sau persoanele care au echipamente medicale în casă. 

Legea plafonării prețului la energie electrică stabilește că dacă pentru perioada viitoare există posibilitatea să primiţi un preț plafonat, după parcurgerea întregului proces birocratic, pentru perioada trecută preţul va fi mult mai mare. 

Cine nu mai depune declaraţie pe proprie răspundere

Citeşte şiData la care vor intra banii de pensii în ianuarie 2023. Marius Budăi: "Se va lucra și în weekend, să putem achita toate pensiile"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

1. Chiriaşii

2. Cei care au mai multe imobile

3. Cei care au mai multe contracte cu furnizorii

Cine trebuie să depună declaraţia pe proprie răspundere pentru a beneficia de curent mai ieftin

1. Familiile monoparentale

2. Familiile cu cel puţin trei copii

3. Persoanele care folosesc aparatură medicală.

Urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile, a atras atenţia Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la conferinţa Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică, organizată de România Inteligentă.

O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă, a spus Zoltan Nagy-Bege.

"Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni", a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Sunt câteva aparate electrocasnice, cele mai utilizate, pe care oricine le are în casă şi care consumă foarte mult curent electric, în funcţie de tipul lor.

Experţii în energie spun că este vorba despre frigider şi maşina de spălat, pe care cu toţii le folosim, însă doar cele vechi consumă o cantitate foarte mare de energie.

Astfel, electrocasnicele vechi ne pot aduce facturi mai mari la energia electrică în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât unele facturi întârzie, iar kilowattul s-a scumpit.

Frigiderele sau maşinile de spălat mai vechi de 10 ani sunt cei mai mari consumatori, parcă în ciuda eforturilor de economisire.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close