Antena 3 CNN Timp liber Turism 5 motive să vizitezi Mauritius

5 motive să vizitezi Mauritius

 5 motive să vizitezi  Mauritius
06 Noi 2013   •   21:47

Poți merge pentru frumusețile naturale, soarele și plajele nesfârșite, dar sunt multe alte motive să vizitezi Mauritiu, inclusiv scufundările, golful și snorkellingul.

 

Frumoasa insulă tropicală din sudul Oceanului Indian este binecuvântată cu un soare care încălzește generos plajele întinse, presărate cu palmieri la umbra cărora poți lenevi relaxat. Mauritiu înseamnă însă mai multe decât plajă și înot.

Amestecul de culturi este impresionant. Nelocuită până în 1507, insula a asimilat de atunci oameni din diverse zone ale globului: Madagascar, Indiile de Est, Olanda, Franța, Anglia, Indonezia și Orientul Îndepărtat. Astăzi, insula este un model de diversitate și toleranță.

Mauritius are peste zece rezervații naturale și grădini botanice care așteaptă să fie explorate de turiști. Localizate în centrul orașelor, precum Black River Gorge, sau în mijlocul unui decor tropical, cu munți și cascade spectaculoase, sunt o încântare pentru privitori.Grădina Botanică  Pamplemousses, cea mai veche grădină din Emisfera Sudică, este celebră pentru cele 85 de varietăți de palmieri, nuferii gigantici și alte specii de plante.

 

Demonstrațiile de dans, care au loc în diverse zone ale insulei, sunt un spectacol unic! Se´ga, tradiționalul dans creol, o combinație de spectacol de operă și de dans, în care evoluează dansatoare în fuste crețe, viu colorate, au un ritm care atrage chiar și publicul.

 

Vizitează moara Beau Plan ca să afli despre rolul trestiei de zahăr în istoria insulei, apoi mănâncă la restaurantul Fangourin, din grădina fabricii-muzeu. Savurează fructele de mare, escalopul cu dorada cucremă de raci și piure de cartofi dulci, și încheie prânzul cu o delicioasă "creme brulee" cu aromă de lavandă.

 

Savoarea romului – cu o industrie dedicată aproape în exclusivitate producției de trestie de zahăr, Mauritius are tradiție în fabricarea romului. Cea mai celebră marcă locală, Green Island, este singura care este și exportată, dar pe insulă vei găsi multe alte sortimente de calitate, pe care le poți degusta la barurile locale. De Catalina Alberti

Ofertă Revelion 2014 Mauritius

Hotel Martitim Mauritius, de  la 2866 euro/pers., transport avionzbor charter, transferuri, 7 nopți cazare, demipensiune, asigurare medicală, asistență turistică, cina de Revelion. Prestige Tours, www.prestige.ro, tel. 021.319.77.94

 







 

 

 

 

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close