Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Povestea românului care transformă râmele în "aur" pentru pământ: "Poate face într-o noapte 50 de metri"

Povestea românului care transformă râmele în "aur" pentru pământ: "Poate face într-o noapte 50 de metri"

Povestea începe la Buzău, acolo unde managerul Mircea Voinea a avut o idee genială.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2024   •   12:30

În Buzău este prima și cea mai mare fabrică din țară care produce toată gama de îngrășăminte organice și tratamente 100% bio. 

Povestea care a început cu producerea de biohumus, cu ajutorul ramelor, a fost prezentată de Mircea Voinea la emisiunea "Agricool".

"Vinovate pentru obținerea acestui îngrășământ valoros și organic sunt aceste râme Roșu de California. (...) O râmă poate face într-o noapte 50 de metri. Datorită lor, noi avem solurile aerate", a spus el la "Agricool".

Biohumusul obținut cu ajutorul ramelor a fost primul produs scos de companie pe piață. Pentru că era nevoie de o specie de râme care să fie foarte productivă, pentru ferma din Buzău au fost alese exemplare Roșu de California.

Mircea Voinea, manager BioHumusSol, spune că fără râme fertilitatea solului este una săracă.

Usturoiul de la Buzău crescut cu astfel de soluții bio este mult mai bine dezvoltat față de unul cultivat normal.

Potrivit unei directive europene, România trebuie să reducă până în anul 2030 consumul de pesticide și îngrășăminte chimice cu 50%. Compania din Buzău poate oferi, cu titlu gratuit, mostre de produse pentru a fi încercate.

Ferma din Buzău este întinsă pe o suprafață de nouă hectare, pe locul unei foste balastiere.

Biohumusul produs aici ajută la descompunerea resturilor vegetale de pe terenurile agricole de 600 de ori mai repede față de condițiile naturale.

×
Parteneri
El este românul care a rămas fără o mână, în Italia
x close