Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ministerul Educaţiei intervine în scandalul elevilor perchiziţionaţi la şcoală

Ministerul Educaţiei intervine în scandalul elevilor perchiziţionaţi la şcoală

Sunt acuzaţii de abuz la adresa poliţiştilor din Ilfov după ce au descins în clase şi au percheziţionat toţi elevii pentru a vedea dacă deţin arme albe. Agenţii au intrat în sala de clasă şi le-au cerut copiilor să scoată tot ce au în buzunare şi în ghiozdane.

Ministerul Educaţiei intervine în scandalul elevilor perchiziţionaţi la şcoală
Sursa foto: fanatik.ro
de Ioana Mircea    |    31 Oct 2022   •   17:03

În urma unor percheziții efectuate la o școală din Jilava, județul Ilfov, părinții au fost revoltați pentru că elevilor nu li s-au explicat motivele, iar unii dintre ei chiar au reclamat atacuri de panică.

Ministerul Educației a reacționat în acest caz și a transmis că e nevoie de prudență în intervenții și de mult calm. Unul dintre părinți a depus plângere împotriva polițiștilor pentru modul în care au acționat. În același timp, Ministerul Educației a anunțat că nu a fost înștiințat de această acțiune.

Polițiștii au făcut percheziții la Şcoala Gimnazială nr. 1 Jilava, unde ar fi existat indicii că sunt elevi care au introdus în unitatea de învățământ arme albe.

Conform Inspectoratului de Poliție Ilfov, poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Măgurele, au desfăşurat o activitate specifică preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ.

Această acțiune a pornit de la mai multe plângeri. Mai exact, de la trei plângeri formulate de trei părinți care au copiii înscriși la această unitate de învățământ și care îl acuză pe un băiat în vârstă de 14 ani care, pe lângă faptul că ar fi amenințat mai mulți copii din această școală, el ar fi postat pe rețelele de socializare un videoclip în care se lăuda cu un briceag și spunea că urma să îl aducă la ore.

În urma perchezițiilor, polițiștii nu au găsit arme albe ci doar un desfăcător al unei eleve care îl avea în ghiozdan. Directoarea unității de învățământ, din ce spun polițiștii, știa de această acțiune de prevenire, însă ea, la rândul ei, nu ar fi informat părinții, care spun că sunt destul de supărați de modul în care polițiștii s-au comportat cu elevii.

Ministerul Educației a transmis astăzi că a avut discuții atât cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Ilfov, cât și cu reprezentanții MAI, după ce a fost sesizat. „Fiind conștienți de rolul acțiunilor preventive și de importanța intervențiilor poliției pentru asigurarea sănătății și a integrității elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar, considerăm esențial ca toți elevii să fie tratați cu blândețe și cu tact pedagogic.

Recomandăm ca pe viitor, chiar dacă este vorba despre intervenții urgente sau despre acțiuni de percheziționare derulate în baza legislației în vigoare, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor și să beneficieze, fără echivoc, de un tratament prudent, care să nu le altereze sub nicio formă starea de bine”, este mesajul Ministerului Educației.

 

 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close