Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Nicușor Dan răspunde acuzațiilor făcute la DNA, de către candidatul AUR la Primăria Capitalei: ”Sunt uimit de oamenii care spun fel de fel de lucruri”

Nicușor Dan răspunde acuzațiilor făcute la DNA, de către candidatul AUR la Primăria Capitalei: ”Sunt uimit de oamenii care spun fel de fel de lucruri”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a depune o plângere penală pe numele lui Nicuşor Dan. Edilul, care este acuzat că în spatele campaniei electorale se află un om cu conexiuni în Rusia, a dat explicații în acest caz.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2024   •   15:53

În cursul zilei de marți, Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a depus plângere penală împotriva primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

Mihai Enache susține că în spatele campaniei electorale se află un om cu conexiuni în Rusia.  

Invitat în cadrul emisiunii Decisiv, primarul Nicușor Dan a răspuns acestor acuzații.

”Sunt uimit de oamenii care spun fel de fel de lucruri și nimeni nu-i întreabă după ce nu se confirmă nimic. Să spui așa lucruri, fără niciun sens. Deci, aceste panouri au fost plătite, v-am mai spus, au costat 180.000 de euro, de acum 2 luni și jumătate și care durează până pe 9 mai. Acești bani au venit din donații, 2.000 de oameni au donat, asta e tot.

Nu, nu se află (n.r. Matei Păun nu se află printre donatori).

Matei Păun a condus campania mea din 2016, nu o conduce și acum. E un om cu care mă mai întâlnesc, e un fel de prieten”, a explicat Nicușor Dan, în direct, la Antena 3 CNN.

Potrivit surselor Newsweek,  Matei Păun a intermediat achiziția firmei Getica de la ruși, firma aceasta fiind cea de la care primarul a închiriat spațiul pentru a pune panourile respective din campania electorală.

”Este o firmă de pe piața românească, cu care eu am un contract cu prețul pieței de a pune niște panouri”, a mai spus Nicușor Dan.

De asemenea, potrivit anchetei, firma lui Matei Păun a finanțat achiziția acestei firme de panotaj, de la o bancă rusească de stat VTB.

Primarul susține că nu are cunoștințe despre aceste legături.

”Habar n-am de aceste legături. Eu am încheiat un contract cu o firmă care este pe piața românească, am pus niște panouri pe care le-am plătit. Atât” 

Dan Cristian Popescu, din partea partidului social democrat, îl contrazice pe Nicușor Dan și susține că, de fapt, informațiile sunt adevărate.

”Nu trebuie să fiu eu mulțumit de aceste răspunsuri (n.r. oferite de Nicușor Dan), trebuie să fie susținătorii dânsului. Într-adevăr, domnul Matei Păun controlează această firmă care are contract domnul Nicușor Dan. Are acele legături cu zona Rusia, sunt lucruri publice”, a declarat Dan Cristian Popescu, la Antena 3 CNN.
 

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close