Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Preot român din Ierusalim, mărturii despre fuga românilor: "Mai avem de repatriat încă cel puțin două grupuri de pelerini"

Preot român din Ierusalim, mărturii despre fuga românilor: "Mai avem de repatriat încă cel puțin două grupuri de pelerini"

Părintele Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a vorbit la Antena 3 CNN despre fuga românilor din Ierusalim.

Preot român din Ierusalim, mărturii despre fuga românilor: "Mai avem de repatriat încă cel puțin două grupuri de pelerini"
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2023   •   18:18

"Mai avem de repatriat încă cel puțin două grupuri de pelerini", a spus Teofil Anăstăsoaie, miercuri, la Antena 3 CNN.

O parte din pelerini s-a pregătit şi va pleca în această seară, dacă toate demersurile vor fi cu succes, a mai spus preotul român din Ierusalim.

"Cu asistența specială a Ambasadei României în Israel până acum, în fiecare zi de când a început conflictul, pelerinii au putut să plece și au ajuns în siguranță acasă", a adăugat el.

Potrivit părintelui, un alt grup de pelerini așteaptă într-un hotel ca mâine să i se confirme zborul către România.

Premierul Marcel Ciolacu spune că în Israel este război și "și că nu putem face pelerinaj în această perioadă".

"Eu am o singură rugăminte - să înțelegem că în Israel este război, să înțelegem situația și gravitatea și că nu putem face pelerinaj în această perioadă.

Știm că există cetățeni români care poate nu au fost suficient de atenți la avertizările statului român și MAE și au continuat să meargă în Israel, unde au constatat că vor trebui să se întoarcă de urgență, pentru că pelerinajul este închis.

Deci haideți să nu ne mai încercăm unii pe alții", a transmis Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Teofil Anăstăsoaie Ierusalim Israel
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close