Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii "Care e puterea ta? Fii bărbat!" Ultimul clip de propagandă conceput de Rusia pentru războiul Ucraina | Cu ce sume sunt ademeniți candidații

"Care e puterea ta? Fii bărbat!" Ultimul clip de propagandă conceput de Rusia pentru războiul Ucraina | Cu ce sume sunt ademeniți candidații

Ministerul rus al Apărării a publicat un nou videoclip de recrutare, în cea mai recentă tentativă de a-i convinge pe bărbații din țară să renunțe la viața civilă și să se alăture efortului de război.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   20:12

Filmul îi ironizează pe cei care "își pierd timpul" lucrând ca agenți de securitate, șoferi de taxi și antrenori de fitness.

"Cine ai visat să fii? Care este puterea ta? Pe ce cale vrei să mergi?" sunt mesajele care rulează peste imaginile în care, de pildă, un soldat bine echipat suferă o metamorfoză inversă într-un agent de pază dotat cu un detector de metale, aflat într-un hypermaket.

"Metamorfozele" sunt intercalate printre imagini de pe front.

"Serviți sub contract în Forțele Armate ale Rusiei!", îndeamnă clipul, care  se încheie cu o scenă în care apar militari în uniformă, cu fum alb în spatele lor și un anunț cu caractere mari: "Ești un bărbat adevărat. Fii unul!"

Citește și: Rusia "spală" petrol în țări prietene, iar benzina și motorina ajung în Uniunea Europeană

Anunțul precizează, de asemenea, că salariul lunar care poate fi câștigat în baza unui un contract militar începe de la aproximativ 2.510 dolari.

De la începutul invaziei sale la scară largă în Ucraina, videoclipurile de propagandă au jucat un rol-cheie în eforturile Moscovei de a recruta luptători, notează CNN.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare și difuzate la televiziunea rusă fac apel la narațiuni despre patriotism și moralitate, adaugă sursa citată.

 

×
Subiecte în articol: propaganda Fii bărbat! razboi Ucraina
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close