Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Tinerii au început căutarea job-urilor sezoniere | Salariile care îi așteaptă: ”Foarte mulți nu sunt ancorați în realitate”

Tinerii au început căutarea job-urilor sezoniere | Salariile care îi așteaptă: ”Foarte mulți nu sunt ancorați în realitate”

S-a dat start la recrutare pentru joburile sezoniere. Litoralul românesc reprezintă și anul acesta destinația tinerilor care vor să facă un ban în plus pe timpul vacanței. Însă, cum generațiile se schimbă, se schimbă și obiceiurile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   19:53

La malul mării deja a fost dat startul angajărilor. Pe site-urile de profil sunt deja sute de anunţuri, iar tinerii s-au grăbit să îşi depună CV-urile.

”De la părinți am încetat să mai primesc bani, doar de ziua mea mai primesc. Horeca chiar e o bază bună pentru început, niște bănuți repejor”, spune un tânăr.

Salariile pentru începători sunt în medie 2.500-3.000 de lei. Mai mult, angajatorii asigură cazarea şi mâncarea.

Și în București se caută angajați. Tinerii din generațiile Z și Millennials sunt cei care asigură baza forței de muncă, însă cerinţele lor s-au schimbat radical.

”Marea majoritate sunt copii...inclusiv colegele pe care le am sunt fete de 20 de ani”, spune o angajată.

”Salariile cerute de obicei sunt destul de mari și foarte mulți nu sunt ancorați în realitate. Avem și foarte mulți studenți și elevi, care cochetează cu ideea de a avea un job part-time”, mărturisește patronul unui restautant.

Tinerii îşi pot găsi job-uri şi în vânzări, curăţenie call center-uri sau parcuri de distracţii.

În timpul sezoanelor de recoltare, și agricultura are nevoie de forță de muncă temporară. Guvernul vrea însă să combată munca la negru în aceste sectoare.

Cei care doresc să lucreze ca menajere, grădinari sau culegatori legume-fructe vor putea să cumpere tichete online, de la AJOFM-uri sau de la Poștă pentru plata acestora. Tichetul este 15 de lei, dintre care 3 lei se duc la pensii și sănătate.

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close