Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Afacere ilegală cu gogoși, în curtea unei școli din București, în timp ce obezitatea infantilă atinge cote alarmante în România

Afacere ilegală cu gogoși, în curtea unei școli din București, în timp ce obezitatea infantilă atinge cote alarmante în România

Foietaj cu ciocolată, pizza picantă, gogoşi glazurate şi sucuri pline de zahăr. Toate se vând ilegal, mai ceva ca pâinea caldă, în curtea unei şcoli din București.

Afacere ilegală cu gogoși, în curtea unei școli din București, în timp ce obezitatea infantilă atinge cote alarmante în România
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    19 Ian 2024   •   19:52

Deşi legea interzice comercializarea produselor de patiserie în incinta unităţilor de învăţământ, afacerea din curtea unei școli din București funcţionează fără probleme.

Patiseria are o fereastră separată, specială pentru elevi, prin care copiii sunt serviţi în fiecare recreaţie.

Într-un singur mini-pateu cu crenvurşti sau brânză găsim printre ingrediente margarina, uleiul de palmier, corectori de aciditate, agenţi de tratare şi coloranţi. Nu sunt recomandate de nutriţionişti, însă mirosul şi gustul lor îi îmbie pe şcolari să bată la geamul patiseriei.

Citește și: Copiii români mănâncă nesănătos | Obezitatea infantilă a ajuns la cote alarmante

Patiseria funcţionează de luni în şir, fără ca vreo autoritate să le bată la geam, precum elevii. Asta deşi este acest fel de magazine sunt interzise în incintele şcolilor. Părinţii au fost cei care luat atitudine.

"Am rugat conducerea unităţii de învăţământ să stea de vorbă cu noi şi să ne explice de ce s-a ajuns în această situaţie. Doamna director ne-a spus că situaţia este cunoscută la nivelul şcolii, că s-au făcut nenumărate sesizări la agentul comercial care operează în acest chioşc si că nu a primit niciodată un răspuns", a declarat Iuliana Constantinescu, reprezentant Federația Părinților.

Întrebată de echipa Antena 3 CNN dacă a sesizat autorităţile competente, precum primăria, poliţia sau inspectoratul şcolar, directoarea a declarat că nu ştie unde au fost trimise reclamaţiile. Nu a ştiut să spună nici de ce copiii nu sunt supravegheaţi în pauze şi pot să cumpere orice de la gardul şcolii.

Aproape jumătate dintre copiii români sunt supraponderali, fie pentru că mănâncă nesănătos sau prea mult. Obezitatea infantilă atinge cote alarmante, însă nici măcar cifrele ridicate nu sunt un semnal de alarmă pentru autorităţi.

×
Subiecte în articol: gogosi afacere şcoală București
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close