Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Copiii români mănâncă nesănătos | Obezitatea infantilă a ajuns la cote alarmante

Copiii români mănâncă nesănătos | Obezitatea infantilă a ajuns la cote alarmante

Cifre alarmante în ceea ce privește sănătatea copiilor români! Aproape jumătate dintre aceștia sunt supraponderali, fie pentru că mănâncă nesănătos sau prea mult.

de Ioana Mircea    |    30 Oct 2023   •   19:11

Mii de copii din România nu au suficientă mâncare, îşi potolesc foamea cu pâine goală sau chiar se culcă flămânzi. Deşi anul şcolar a început de peste o lună, elevii nu primesc nici acum Masa caldă, promisă de autorități.

Pe de altă parte, aproape jumătate dintre copiii români sunt supraponderali, fie pentru că mănâncă nesănătos sau prea mult.

Obezitatea infantilă atinge cote alarmante, însă nici măcar cifrele ridicate nu sunt un semnal de alarmă pentru autorităţi.

Citește și: Obezitatea infantilă alertează medicii. Copiii au diabet sau sunt cardiaci

În continuare, elevii nu sunt învăţaţi suficient cum să aibă o alimentaţie sănătoasă. Reprezentanţii unui lanţ de hypermarketuri au luat atitudine şi, împreună cu oficialităţile, merg în 6.000 de şcoli pentru a discuta cu 170.000 de elevi despre cât şi cum trebuie să mănânce.

"Mâncați sănătos. Mâncați multe fructe, pentru că fructele sunt cu siguranță o sursă de vitamine. Mâncați lucruri pe care știți de unde le cumpăra părintii, iar ele trebuie sa fie cât mai aproape de producătorul român", a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Cu toate acestea, mulți copii se culcă flămânzi, iar elevii din 450 de şcoli ar trebui să primească zilnic o masă caldă, însă vor mânca abia atunci când Ministerul Educaţiei va finaliza licitaţia. Aşadar şcolarii mai au de aşteptat câteva săptămâni.

×
Subiecte în articol: obezitate infantila
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close