Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Obezitatea infantilă alertează medicii. Copiii au diabet sau sunt cardiaci

Obezitatea infantilă alertează medicii. Copiii au diabet sau sunt cardiaci

Unul din trei copii care ajung la un consult medical are probleme cu obezitatea. Este un fenomen care a luat amploare pentru că nimeni nu ştie cum să îl ţină în frâu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2023   •   19:24

Autorităţile ridică neputincioase din umeri. Iar copiii, dar şi părinţii lor, încep să se obişnuiască să meargă tot mai des la spital. Cei mici dezvoltă, din cauza kilogramelor peste limita normală, probleme cardiace sau chiar diabet. Boli cu care vor trebui să lupte apoi toată viaţa.

Obezitatea infantilă atinge cote alarmante şi aglomerează secţiile de cardiologie şi diabetologie.

Medicii specialişti atrag atenţia că 30% dintre copiii care ajung zilnic la consult au probleme cu greutatea. Cei mai mici pacienţi obezi sau supraponderali care ajung în spitalele de pediatrie au 2 sau 3 ani.

Citeşte şi: Date alarmante: Trei din patru români sunt supraponderali sau obezi!

Unii prezintă probleme cu respiraţia sau hipertensiune din cauza kilogramelor în plus. Din păcate, problemele se agravează în perioada vacanţei, când nu se mai fac nici măcar cele două ore de educaţie fizică din programa şcolară.

Sedentarismul, mâncatul haotic şi timpul petrecut în faţa ecranelor devin o obişnuinţă în rândul copiilor. Medicii specialişti sunt însă îngrijoraţi de numărul copiilor care au probleme cardiace sau diabet zaharat din cauza kilogramelor în plus.

Potrivit statisticilor, în România, aproape 30% dintre cei care au între 7 și 9 ani sunt supraponderali.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close