Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Date alarmante: Trei din patru români sunt supraponderali sau obezi!

Date alarmante: Trei din patru români sunt supraponderali sau obezi!

Date îngrijorătoare privind starea de sănătate a românilor. Trei din patru sunt supraponderali sau suferă de obezitate, potrivit datelor colectate de Alianţa Pacienţilor Cronici.

Date alarmante: Trei din patru români sunt supraponderali sau obezi!
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   21:03

Studiul a fost realizat în mediul rural şi a scos la iveală şi date alarmante despre afecţiunile cronice. Una din trei persoane a fost depistată cu diabet fără să ştie că suferă de această afecţiune.

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, oamenii caută cu disperare Ozempic sau Saxenda în mediul online, vorbim de tratamentele destinate celor diabetici care cu greu se mai găsesc în farmacii.

O caravană de sănătate care a ajuns în mai multe judeţe din ţară a scos la iveală date alarmante din mediul rural. Trei din patru români sunt supraponderali sau obezi! Aşa arată studiul la care au luat parte 1.258 persoane. Potrivit datelor colectate de asociaţiile de pacienţi, peste 70% dintre cei care locuiesc în mediul rural nu au vorbit niciodată cu medicul de familie despre greutatea lor.

În urma studiului s-a descoperit că una din trei persoane avea diabet fără să ştie că suferă de această afecțiune.

Statisticile privind obezitatea sunt alarmante şi în rândul copiilor. Numărul celor supraponderali s-a dublat în ultimii 10 ani! Aproape 40% dintre copii au probleme cu greutatea.

Potrivit specialiştilor, sportul şi educaţia alimentara sunt însă secretele care pot preveni obezitatea sau bolile cronice.
 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close