Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Celeste, capsula care îi va transporta pe oameni în stratosferă, pentru a lua prânzul. Prețul uriaș al unui bilet

Celeste, capsula care îi va transporta pe oameni în stratosferă, pentru a lua prânzul. Prețul uriaș al unui bilet

Capsula Celeste, dezvoltată de o companie franceză, îi va transporta pe oameni în stratosferă, acolo unde vor avea parte de o experiență culinară de neuitat.

Celeste, capsula care îi va transporta pe oameni în stratosferă, pentru a lua prânzul. Prețul uriaș al unui bilet
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2023   •   21:08

În prezent, explorarea spaţială a devenit principalul obiectiv al omenirii, afirmându-se tot mai multe companii private care dezvoltă programe în spațiu, inclusiv firme care proiectează orașe pe Marte.

Capsula Celeste este cel mai recent proiect dezvoltat în acest sens, fiind vorba despre un balon cu heliu, care îi va transporta pe pasageri în stratosferă, acolo unde vor servi prânzul.

Costul unui bilet este de aproximativ 120 de mii de euro, iar prânzul va fi gătit de un bucătar cu stele Michelin.

Mărimea balonului este de 82 de metri, cât bazilica Sacre Coeur din Paris, iar înălţimea la care va ajunge capsula este de 25 de kilometri, chiar la limita superioară a stratosferei, acolo de unde Pământul se vede albastru.

Citește și: Un program creat de elevii români va rula pe Stația Spațială Internațională. Cum îi va ajuta acest sistem pe fermieri

Balonul va purta şase pasageri, care vor urca timp de 90 de minute şi vor lua prânzul în decurs de trei ore, în afara Planetei.

Primele zboruri au fost programate pentru anul 2025, iar compania a anunțat că biletele au fost deja vândute.

×
Subiecte în articol: spatiu balon pranz
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close