Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Codul fiscal, la un pas de noi modificări | Cum vom putea face plata CASS

Codul fiscal, la un pas de noi modificări | Cum vom putea face plata CASS

Guvernanţii vor modificarea Codului Fiscal. Plata CASS s-ar putea face în noi condiţii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2024   •   19:17

Liberalii vor modificarea codului fiscal. Mai mult, senator PNL, printre care și Florin Cîțu, au semnat un proiect prin care plata CASS s-ar putea face pentru o singură sursă de venit.

Proiectul pentru modificarea codului fiscal a fost depus la finalul anului trecut, mai exact pe 29 decembrie, la biroul permanent al Senatului și urmează ca în noua sesiune parlamentară să fie discutat.

El presupune plata contribuțiilor sociale de sănătate pentru o singură sursă de venit, astfel că acele persoane, conform legislației în vigoare, care în acest moment au mai multe surse de venit, trebuie să plătească CASS pentru toate sursele de venituri pe care le au.

Prin urmare, proiectul vine cu o propunere de modificare și anume ca dacă un cetățean are mai multe surse de venit, atunci să plătească CASS-ul doar pentru una dintre acestea, și anume sursa cea mai mare de venit dintre toate sursele financiare pe care persoana respectivă le are.

Vom vedea ce se va întâmpla cu proiectul, pentru că ar trebui să fie o discuție în coaliție în acest sens dacă proiectul va fi sau nu susținut.

Important de precizat este că atât Dan Vâlceanu, cât și Florin Cîțu nu mai sunt priviți cu ochi buni de către conducerea Partidului Național Liberal și vom vedea dacă liberalii și social-democrații vor susține în plin an electoral un astfel de proiect pentru cetățeni.

×
Subiecte în articol: cod fiscal cass modificare lege propunere PNL
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close