Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Spitale aproape de colaps la un an după blocarea posturilor. Personalul a ajuns la epuizare

Spitale aproape de colaps la un an după blocarea posturilor. Personalul a ajuns la epuizare

S-a instalat haosul în spitale la aproape un an de la blocarea posturilor în sănătate. În unităţile medicale din vestul ţării, personalul a ajuns la epuizare după ce fiecare angajat a fost nevoit să acopere lipsa personalului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2024   •   20:12

Numai în Timişoara sunt necesare peste 500 de angajări pentru ca spitalele să ajungă pe linia de plutire.

Spitalul de copii ''Louis Ţurcanu'' din Timişoara se confruntă cu o lipsă de personal fără precedent. Dacă înainte de pandemie o secţie dispunea de nouă îngrijitoare, în prezent, întreaga activitate a personalului auxiliar este acoperită de doi angajaţi.

Îngrijitori, personal de curățenie sau brancardieri sunt posturile blocate de mai bine de un an. În aceste condiţii, asistenții șefi sunt nevoiţi să dea cu mopul.

Citeşte şiMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre deblocarea posturilor din sănătate: "Sper ca Guvernul să accepte aceste momorandumuri urgent"

Deşi Ministerul Sănătăţii a cerut în repetate rânduri ca drepturile pacienţilor să fie respectate, mulţi directori de spitale spun că acest lucru este aproape imposibil, cu o asemenea lipsă de personal.

Situaţia este asemănătoare în toate spitalele mari din Timişoara.

Managerii spitalelor aşteaptă decizia Ministrului de Finanţe. El este cel care trebuie să aprobe deblocarea posturilor şi alocarea banilor pentru salarii.
 

×
Subiecte în articol: Louis Ţurcanu Timisoara posturi spitale
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close