Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Incidente la protestul AUR de la Congresul liderilor europeni

Incidente la protestul AUR de la Congresul liderilor europeni

Violenţe în stradă şi ciocniri cu forţele de ordine în faţa Romexpo, unde este Congresul liderilor europeni. Membrii AUR încearcă să rupă cordonul format de jandarmi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   17:37

Protestul celor de la AUR are loc în faţa complexului Romexpo unde se desfăşoară Congresul PPE, la care participă şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

Protestatarii au huiduit oficialii europeni, chiar şi pe şefa Comsiei Europene.

Update 18:00 - Un bărbat a fost luat de jandarmi şi predat poliţiei după ce a forţat cordonul de jandarmi şi a incitat la violenţă.

Update - "Ursula nu uita, România nu te vrea!", transmit protestatarii care s-au îmbrâncit cu jandarmii.

USR rulează mesaje în limba romană şi în limba engleză în jurul Romexpo, mesaje prin care se face legătura între PSD și PNL. 

Manifestanții conduși de George Simion susțin că Ursula von der Leyen nu acționează în interesul României și al altor state membre ale Uniunii Europene.

O maşină inscripţionată circula între Romexpo și hotelul la care sunt cazați cei mai importanți lideri europeni, astfel încât cei de la AUR să se asigure mesajele pe care vor să le transmită sunt văzute de cei de la conducerea Parlamentului European, Comisiei și Consiliului European. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Dacă votezi PNL, câștigă PSD. Partidul popularilor europeni și social-democrații europeni sunt într-o legătură de iubire", sunt mesajele USR adresate pentru români dar şi pentru liderii veniți din afara ţării. 

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, s-au reunit, miercuri şi joi, în congres la Bucureşti.

Bucureştiul a mai fost gazda unui congres al Popularilor Europeni în octombrie 2012. 

×
Subiecte în articol: Romexpo protest protest AUR jandarmi Romexpo
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close