Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mărturia unei femei care acuză un medic ginecolog cunoscut din Bucureşti că i-a distrus viaţa, în urma unei operaţii efectuate greşit

Mărturia unei femei care acuză un medic ginecolog cunoscut din Bucureşti că i-a distrus viaţa, în urma unei operaţii efectuate greşit

Un medic cunoscut din Bucureşti este acuzat de malpraxis de o femeie care a povestit că nu mai poate rămâne însărcinată, din cauza unei intervenții chirurgicale greșite făcute de acesta.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2024   •   19:15

Femeia a depus împotriva medicului o plângere penală pentru vătămare corporală din culpă. Tânăra de 30 de ani a povestit despre momentul în care a aflat că nu va mai putea rămâne niciodată însărcinată pe cale naturală.

Totul a început atunci când s-a simțit rău și s-a dus la camera de gardă. Acolo a fost consultată de un medic ginecolog, care a spus că are o sarcină extrauterină și că trebuie operată. Asta s- a și întâmplat.

"A doua zi a venit iar la vizită. M-a întrebat cum sunt. I-am zis că sunt bine. Mi-a zis că mi s-a scos trompa uterină dreaptă şi am 50% șanse de a mai rămâne însărcinată", a spus femeia pentru Antena 3 CNN.

Tânăra a continuat însă să spere și la scurt timp după a rămas din nou gravidă. Așa a ajuns să afle că de fapt trompa ei dreaptă nu fusese scoasă niciodată, asta deși actele medicale arată acest lucru.

Femeia nu mai poate rămâne însărcinată după operația făcută greșit

"M-a văzut o domnișoară doctor rezident, a zis că sunt însărcinată și că e sarcină extrauterină, tot pe trompa dreaptă. Am zis că n-are cum că mi-a fost scoasă trompa dreaptă", a mai spus femeia.

A ajuns la Spitalul Filantropia, unde a fost consultată de un alt doctor. I s-a spus însă același lucru: sarcină extrauterină și trompa dreaptă trebuie scoasă.

"A zis că o să mă opereze tot laparoscopic. M-a operat, mi-a scos trompa dreaptă", a mai spus aceasta.  

În căutarea unor răspunsuri, femeia a ales să ceară o a doua opinie. A rămas internată acolo sub supraveghere.

"Mi s-a spus că nu mai am nici trompa stângă", a mai spus femeia.

Așa a ajuns o femeie sănătoasă să nu mai poată avea niciodată copiii. Acesta a fost și momentul în care ales să depună o plângere penală.

Colegiul Medicilor l-au declarat pe ginecolog nevinovat

"Din punct de vedere legal, am făcut o plângere penală la Colegiul  Medicilor. Am depus o plângere penală la Parchet. Dosarul este în desfășurare", spune avocatul victimei. 

În ceea ce privește plângerea depusă la Colegiul Medicilor, femeia a fost audiată, însă colegiul a ajuns la concluzia că doctorul nu a greșit cu nimic.

"Deși la spitalul unde doctorul efectuează operativ și în momentul de față s-a dispus o anchetă internă disciplinară față de dânsul, colegii medicilor susține că domnul doctor a intervenit ca la carte", mai spune avocatul victimei. 

Reporterii Antena 3 CNN au încercat să ia legătura cu medicul acuzat. Acesta a spus că nu dorește să dea un punct de vedere, pentru că a fost declarat nevinovat.

Între timp, Parchetul a început urmărirea penală pentru vătămare corporală din culpă.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close